avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua ! - iesire din tara cu minor, sentinta din ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua ! - iesire din tara cu minor, sentinta din 2010

Buna , sunt divortata din 2010 am o fetita de 12 ani data spre crestere si educare cu Sentinta definitiva si irevocabila ( nu avem custodie comuna ) doar tata plateste pensie alimentara .
Intrebarea mea este pot sa parasesc tara fara acordul tatalui ? Pasaportul l-am obtinut fara nici un act de al lui .
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: danielafelicia , utilizator 12:49, 22 Mai 2016
Da, nu aveti nevoie de acordul tatalui minorei pentru a iesi din tara impreuna cu aceasta.
Aveti nevoie doar sentinta de divort legalizata si pasaport pentru minora ( legea 248/2005 mod. si compl. de legea 175/2013)
Art.30 al.1 lit. c)
........................
„c) minorului care este titular al unui document de calatorie individual ori, dupa caz, al unei carti de identitate si care calatoreste in strainatate impreuna cu unul dintre parinti i se permite iesirea in aceleasi conditii si impreuna cu acesta, fara a mai fi necesara declaratia celuilalt parinte, numai daca parintele insotitor face dovada faptului ca i-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila sau ca exercita singur autoritatea parinteasca in temeiul unei hotarari judecatoresti ramase definitiva si irevocabila ori in temeiul unei hotarari judecatoresti ramase definitiva pentru procesele incepute cu data de 15 februarie 2013;
..........................
Ultima modificare: Duminică, 22 Mai 2016
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Va multumesc frumos !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordul tatalui cu privire la iesirea copilului din tara alispopa alispopa Divortata cu copil, am sentinta definitiva si irevocabila prin care copilul este in ingrijirea mea, din anul 2006 ( copilul are 14 ani). Doresc sa intreb daca ... (vezi toată discuția)
Scoatere minor din tara c_stefania c_stefania Buna ziua, Am un copil minor pe care il am incredintat printr-o hotarare definitiva si irevocabila, tatal nu are nici un drept. Vrem sa iesim intr-o mica ... (vezi toată discuția)
Plecare in strainatate cu copil alinus31 alinus31 Buna ziua! Am si eu o nelamurire.Si anume : sunt divortata de 7 ani , fata fiindu-mi incredintata spre ingrijire si crestere, dar tin sa precizez ca a ramas cu ... (vezi toată discuția)