avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Am dreptul sa intru in concediu fara plata pentru ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Am dreptul sa intru in concediu fara plata pentru cresterea copilului?

Buna ziua,

as dori sa intru in concediu fara plata pentru cresterea copilului insa nu stiu daca beneficiez de acest drept.
Situatia mea:
- am fost in CCC pana la impinirea varstei de un an a copilului
- pentru ca locul de munca presupunea naveta la 120 km distanta de casa si de copil nu am avut cum continua contractul de munca si la inceierea CCC am inchis contractul de munca cu acordul partilor
- dupa cateva luni m-am angajat la firma unei rude, mai mult pentru a beneficia de asigurare de sanatate (ii achit eu darile la stat aferente contractului)

In situatia data, pot intra in concediu fara plata pentru cresterea copilului pana la 2 ani (el avand acum 1 an si 4 luni), chiar daca nu sunt la acelasi angajator de la care am intrat in CCC?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Adnanal , utilizator 22:33, 22 Mai 2016
1. Puteti beneficia de concediu fara plata pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani.

2. - Pe perioada acestui concediu sunteti asigurata la sanatate, plata contributiei fiind facuta de AJPIS.
- Pentru aceasta trebuie sa comunicati AJPIS, in scris, ca sunteti in concediu fara plata pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani (atasati la scrisoare si o adeverinta de la angajator care sa confirme ca sunteti in acest concediu).

3. Perioada de concediu fara plata pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani este perioada asimilata stagiului de cotizare la pensie si somaj.

In afara faptului ca, perioada de concediu fara plata pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani este perioada asimilata stagiului de cotizare la pensie si somaj, aceasta perioada mai constituie vechime in munca si in serviciu, precum si in specialitate si se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu acestea.
Va multumesc frumos pentru raspunsuri si pentru timpul acordat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in munca bursucica bursucica Buna ziua! As dori sa stiu daca concediul de cresterea copilului este considerat vechime in munca in conditiile in care am fost angajata pe perioada ... (vezi toată discuția)
Contract de munca de 2 ore hiuliana hiuliana Buna ziua as vrea sa stiu ce se intampla daca eu am o alocatie de crestere a copilului cu handicap grad 2 primesc o indemnizatie de la stat de 450 ron/luna si ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata pentru crestere copil marimari1981 marimari1981 buna ziua ! sunt in concediu crestere copil pentru un an ( asa am ales ). stiu ca pot opta anul al doilea ( pana la implinirea varstei de 2 ani de catre copil ... (vezi toată discuția)