avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Datorii la banca vs divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Datorii la banca vs divort

Buna ziua,as dori sa stiu daca se poate intocmi vreun act cu caracter legal in care sa se specifice ca,in urma divortului renunt la partaj daca fostul sot isi asuma raspunderea de a plati in continuare un credit bancar in care eu am avut rolul de girant la vremea acordarii acestuia.Daca se poate intocmi acest act este luat in considerare de catre firma creditoare sau ma vad nevoita sa impart datoria dupa o anumita perioade de timp,daca dansul nu isi respecta partea de intelegere?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 18:15, 23 Mai 2016
N-are nicio valoare si mai rau decat atat, datoria nu se imparte, creditorul ia ce si cat prinde de la fiecare pana la indestulare.
Nu aveti de ce face partajul pana nu platiti datoria, veti imparti ce va ramane, daca va ramane.
ASta nu inseamna sa renuntati la partaj, ci tocmai sa faceti partaj. Incercati sa negociati o refinantare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj - datorii comune diana_sal diana_sal buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o informatie. in urma unei casatorii de 7 ani, am divortat de sotul meu la notar. La desfacerea casatoriei nu am facut si ... (vezi toată discuția)
Divort/partaj lllucci lllucci Buna ziua!As vrea sa cer un sfat pentru sora mea.E in situatia de a divorta de sotul ei,cu care nu se mai intelege.Au un apartament achizitionat in rate(pe 20 ... (vezi toată discuția)
Partaj familistu familistu Creantele nascute in timpul casatoriei pot face obiectul partajului. Dar daca unul din soti isi asuma aceste creante ?? (vezi toată discuția)