buna ziua,
am si eu o mica problemuta...am un srl tocmai nou iesit din tipar , pentru care am depus formalitatile necesare obtinerii pct de lucru....la termenul de judecata, o alta societate(srl) a depus sesizare privind deschiderea pct de lucru solicitat ...el fiind chiriasul anterior al spatiului,dar care nu are nici pct de lucru valabil acolo si are si contractul de inchiriere reziliat.
societatea respectiva are 2 asociati si administratori in acelasi timp, dar actiunea afost introdusa doar de unul dintre ei, celalalt nefiind de acord. Pot cere instantei sa respinga actiunea invocind lipsa calitatii procesuale active?
Puteti invoca exceptia si in sustinerea exceptiei solicitati instantei/sau obtineti dvs. de la R.C. informatii legate de aspectul aratat (istoric al societatii de exemplu) si in plus poate faceti dovada ca respectiva societate nu are declarat punct de lucru valabil la acea adresa (posibil tot la R.C. sa existe informatia) si ca a fost reziliat anterior infiintarii/depunerii actelor pentru societatea dvs., contractul de inchiriere aflat in discutie.
multumesc pentru raspuns!
am un certificat constatator al firmei respective in care se arata ca sunt 2 administratori 50-50%, respectiv punct de lucru expirat in 2008...si ... am si actul aditional de reziliere a contractului de inchiriere in care se precizeaza ca ijcepind cu data de 04 aug contractul este reziliat.Contractul meu de inchiriere a spatiului incepe sa produca efecte incepind cu data de 05 aug, ceea ce inseamna ca este perfect ok,nu?
imi puteti spune daca trebuie sa fac actiune scrisa sau este suficient sa ma prezint la termen cu aceste documente?
eu n-am primit copie de la cererea facuta catre instanta si nici la registru nu au vrut sa mi-o dea, motivind ca trebue sa astept termenul de judecta.
un administrator poate reprezenta societatea in instanta daca are puteri depline si daca in actele constitutive ale respectivei societati se prevede faptul ca administratorii isi pot exercita puterile fiecare in parte separat, adica nu exista un consiliu de administratie