avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Suspendare indemnizatie somaj (refuz aplicare viza pe ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Suspendare indemnizatie somaj (refuz aplicare viza pe carnet)

Bună ziua. Vă rog să mă ajutaţi în ceea ce priveşte situaţia creată azi la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Astăzi am avut programarea pt. viza lunară. după 2 ore de aşteptat, când mi-a venit rândul am fost anunţată că nu se va aplica această viză deoarece peste 3 zile urmează să aibe loc Bursa Locurilor de Muncă. Carnetul de şomer cu vizele lunare îmi este necesar deoarece am 2 debite bancare şi pe perioada şomajului plata acestor debite este făcută de către firmele asiguratoare ale băncilor conform contractelor încheiate. Am explicat situaţia doamnei funcţionare dar fără succes. Ulterior am solicitat Directorului Agenţiei lămuriri, s-a înţeles formalitatea , şi s-a decis aplicarea vizei . Revenind în spaţiul d-nei funcţionare s-a alăturat o altă d-mnă şi au dispus ca în dreptul numelui meu notat într-un catastif să se facă un semn. Am întrebat dacă este o ameninţare acest sistem de supraveghere prin notificare şi dacă întradevăr doresc să construiască ceva să rămân fără indemnizaţia de şomaj. Dumnealor au spus că nu.este nici o ameninţare doar că ne vedem joi, 26.05.2016 la Bursa locurilor de muncă dar tot nu mis-a aplicat viza pe carnet.
Eu acum mă aştept să mi se ofere un loc de muncă, animozitatea fiind creeată... conform ,, ajutorului '' acestor doamne. Aş dori să mă ajutaţi să înţeleg care sunt consecinţele situaţiei de azi. Refuzul unui loc de muncă înseamnă anularea şomajului? Mulţumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:57, 23 Mai 2016
Legea 76/2002 :
art.41
(1) Persoanele care beneficiază de indemnizaţie de şomaj au următoarele obligaţii:
a) să se prezinte lunar, pe baza programării sau ori de câte ori sunt solicitate, la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă la care sunt înregistrate, pentru a primi sprijin în vederea încadrării în muncă;
....

art. 44
Încetarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
...
d) la data refuzului nejustificat de a se încadra într-un loc de muncă conform pregătirii sau nivelului studiilor;

e) la data refuzului nejustificat de a participa la servicii pentru stimularea ocupării şi de formare profesională sau la data întreruperii acestora din motive imputabile persoanei;
.....

art.45
(1) Suspendarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
a) la data la care nu şi-a îndeplinit obligaţia prevăzută la art. 41 alin. (1) lit. a);
.....
(2) Repunerea în plată, după suspendarea în condiţiile alin. (1) lit. a), se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai târziu de 60 de zile calendaristice de la data suspendării.
....
Am înţeles, mulţumesc mult. Dar faptul că nu mi s-a aplicat viza azi la data programată nu este un abuz al funcţionarei? Normal că eu nu refuz angajarea!
Intr-adevar, este un abuz si , prin urmare, puteti sesiza ANFP-ul si/sau ANOFM-ul in legatura cu acest abuz.
Mulţumesc. Acum îmi puteţi spune care este procedura pentru efectuarea acestei sesizări? Vă reamintesc că mi s-a spus verbal că ,,am să vă oblig să vă angajaţi''
Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici - ANFP
[ link extern ]

Agentia Nationala pentru Ocuparea fortei de Munca - ANOFM
Email de contact: anofm@anofm.ro

In sesizare, veti mentiona exact faptele cum s-au derulat , inclusiv acele afiormatii ale persoanei respective.

In termen de maxim 30 de zile , trebuie sa primiti raspuns la sesizarea dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj Minodora74 Minodora74 Buna ziua, As avea si eu o intrebare,sunt somera din luna Noiembrie 2014,am tot cautat loc de munca si nu am gasit pana la ora actuala,luna trecuta cand am ... (vezi toată discuția)
Cursurile de calificare gratuite pentru someri sunt obligatorii? silviu35 silviu35 MI-AM facut somajul mi sa dat carnetul de somer ma pus sa semnez toate documentele se faceau cursuri de calificare dar ei nu mi sa spus nimic cei de la ... (vezi toată discuția)
Nu mi se accepta dosarul pentru somaj ioanaiux ioanaiux Buna ziua, Este legal ca sa nu se accepte inaintarea dosarului de somaj, deoarece cei de la AJOFM vor sa ma oblige sa accept orice post disponibil netinand ... (vezi toată discuția)