Care e diferenta daca exista custodie comuna cu program de vizitare si custodie comuna fara program de vizitare?
Tatal copilului meu a interpretat aceasta custodie comuna ca fiind liber acces la copilul lui oricand doreste, fara consultarea mea prealabila. Adica luare copilului de la gradinita si ducerea lui in alt judet. Asta a fost intentia. Poate face acest lucru?
De la politie mi s-a spus ca este rapire. El nu vede lucrurile asa.
Mentionez faptul ca copilul meu nu are program de vizitare, tatal il vede de cateva ori pe an, in schimb merge la Protectia Copilului spunand ca nu e lasat sa il vada.
A avut stabilit program de vizitare anul trecut la Protectia Copilului dar nu l-a respectat.
Eu pot cere in instanta un program de vizitare? Cum va schimba acest lucru aceasta situatie absurda?
El doreste sa renunt la apartamentul proprietate comuna, semnand un act la notariat si atunci imi spune ca ma va lasa sa imi cresc copilul in pace.
Daca e rapire sau nu depinde de hotararea judecatoreasca pe care o aveti (daca o aveti) si de cand vroia sa aduca minorul inapoi la domiciliul (presupunand ca aveti o hotarare judecatoreasca in care este hotarat domiciliul copilului)
La fel, daca nu are hotarare, dar copilul are domiciliu la dvs (cu hotarare), puteti sa nu-i dati niciodata copilul (ceea ce nu ar fi nici normal, nici de dorit).
Nu stim insa ce hotarare aveti, daca aveti.
Este mai bine sa va stabiliti toate aceste aspecte in instanta, fie si printr-o tranzactie, in care sa stabiliti unde e domiciliul copilului, cum arata dreptul de vizitare si care e pensia.