avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodia Copilului Minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodia Copilului Minor

Buna ziua,am o rugaminte va rog frumos,viitoarea mea sotie a divortat de fostul sot,iar instanta a acordat autoritatea parinteasca comuna cu domiciliul copilului la sotie,eu in prezent doresc sa plec din tara cu sotia si "copilul ei"care pentru mine este al meu pentru o oferta foarte buna de lucru in Anglia,si doresc sa-mi iau familia cu mine "sotia+copilul".
Daca copilul este la locuinta mamei am nevoie de acordul tatalui natural pentru a scoate copilul din tara?
Daca da,in cazul in care acesta refuza sa ofere acordul cum pot proceda pentru a lua copilul?
Multumesc frumos
Sotia are nevoie de acordul tatalui copilului pentru a pleca din tara, Daca refuza va adresati instantei cu cerere pentru suplinirea acordului , invocand motive temeinice, dovedite cu acte.
~ Conținut șters la cerere ~
In primul rand va multumesc pentru timpul acordat sa-mi raspundeti la intrebare,o ultima intrebare as mai avea.
Ce fel de acte/dovezi imi va trebui in instanta in cazul in care tatal natural refuza sa-mi ofere acordul? Daca tatal nu se intereseaza de copil este suficient?
Ionut0291 a scris:

Daca tatal nu se intereseaza de copil este suficient?

Nu este suficient. Mama copilului trebuie să dovedească că este în interesul copilului să plece
departe de tata natural. Dovezi, probe să convingă instanța, deoarece tata copilului are drept să depună întâmpinare și să contrazică toate argumentele. Dacă instanța va constata că nu este în interesul minorului să plece de lângă tata natural, nu va admite cererea.
Aveti bune sanse ca mamei sa i se incuviinteze cererea. Dovezile consta in: certificatul dvs de casatorie cu doamna (de preferat, nu obligatoriu), copie dupa contractul dvs de munca, faptul ca aveti posibilitatea de a detine (chirie) o locuinta civilizata, faptul ca ati intreprins minime demersuri pentru inscrierea copilului la scoala sau gradinita (nu stim ce varsta are copilul), incepera lectiilor de limba engleza ale copilului, orice altceva de natura sa dovedeasca instantei o mutare responsabila facuta de o familie inchegata.
Nu in ultimul rand aveti nevoie de dovada refuzului tatalui de a-si da acordul. Trimiteti tatalui o scrisoare recomandata, cu confirmare de primire si valoare declarata, anunati-l si pe email de scrisoarea expediata si de continutul acesteia, accordati-i un timp de gandire si un termen pana la care sa va raspunda. Poate tatal nu va refuza.
Tatalui natural i se va incuviinta program de vizita pe perioada vacantelor, iar autoritatea parinteasca comuna poate fi exercitata si de la distanta.
Ultima modificare: Marți, 24 Mai 2016
proastasatului, utilizator

Alte discuții în legătură

Probleme divort vlad100 vlad100 Buna Sotia doreste sa divorteze de sot din urmatoarele motive : consum bautura alcoolica excesiva , violenta fizica si psihica . Situatie : casa + 2 ... (vezi toată discuția)
Castigare custodie definitiva copil nascut in afara casatoriei Mihaela_ruja Mihaela_ruja Buna ziua, Intrebarea mea este daca se poate castiga custodia definitiva a unui copil de 7 ani, care locuieste cu mama ei si cu ceilalti 5 frati intr-o ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor catre tata - relatie extraconjugala tudorct tudorct Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti ce se intampla in cazul unui proces de incredintare a minorului catre tata. Copilul este rezultatul unei relatii ... (vezi toată discuția)