Buna ziua,am o rugaminte va rog frumos,viitoarea mea sotie a divortat de fostul sot,iar instanta a acordat autoritatea parinteasca comuna cu domiciliul copilului la sotie,eu in prezent doresc sa plec din tara cu sotia si "copilul ei"care pentru mine este al meu pentru o oferta foarte buna de lucru in Anglia,si doresc sa-mi iau familia cu mine "sotia+copilul".
Daca copilul este la locuinta mamei am nevoie de acordul tatalui natural pentru a scoate copilul din tara?
Daca da,in cazul in care acesta refuza sa ofere acordul cum pot proceda pentru a lua copilul?
Multumesc frumos
Procesul este mai complicat decât credeți.
Trebuie sa faceți dovada refuzului în mod bine gândit.
Încercați sa elaborate o strategie prin avocat pentru ca altfel probabil se va respinge cererea cu șanse mari...
Toate bune si clare.
Ce nu vi s-a spus inca este ca dvs nu aveti nici o calitate in acest demers.
Viitoarea dvs sotie trebuie sa faca toate aceste demersuri. Si daca ea nu are un loc de munca (mai) bine platit in Anglia, sansele sunt aproape nule.
Pentru ca dvs nu faceti inca parte din familia ei, ea nu poate justifica interesul superior al copilului in aceasta situatie.
Si daca va casatoriti lucrurile nu devin cu mult mai simple, dvs tot n-ati fi parte din familia copilului.
Dvs nu aveti, legal, o obligatie de intretinere fata de copil, deci nu ar fi in interesul copilului sa paraseasca mediul in care isi duce viata pentru un altul nesigur (chiar daca dvs sunteti bine intentionat).
Una din solutii ar fi ca mama sa isi gaseasca un loc de munca acolo. Nu neaparat unul extraordinar de bine platit. Un loc de munca prin care sa demonstreze ca e capabila sa isi intretina copilul (ea, nu dvs).
Eu zic sa gasiti un avocat ce a mai avut astfle de cazuri si sa mergeti impreuna la el ca sa discutati ce solutii aveti pentru situatia dvs particulara.
Ce inseamna tatal nu se intereseaza de copil? Mama, viitoarea dvs sotie, are aici in Romania un loc de munca? dar dvs? Raspunzand la aceste intrebari veti putea/sau nu face dovada ca si pana in prezent ati intretinut copilul.
Concret: ce faca mama copilului, cum si cat se ocupa de el, ce face tatal copilului, cum si cat se ocupa de el, cand se vad, cum se vad, cine ce ii cumpara, ce scoala urmeaza aici, ce ar umra acolo, ce varsta are, ce vrea copilul, care e atasamentul sau fata de tata etc.
E musai un avocat.
Probleme divort
vlad100
Buna
Sotia doreste sa divorteze de sot din urmatoarele motive : consum bautura alcoolica excesiva , violenta fizica si psihica .
Situatie : casa + 2 ... (vezi toată discuția)