avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1019 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort unilateral motive temeinice
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort unilateral motive temeinice

Buna seara,
As dori, va rog, sa primesc un raspuns avizat in urmatoarea speta:
Este posibila initierea demersurilor de divort unilateral, avand la baza motive temeinice de infidelitate a sotului ce pot fi dovedite la proba cu inscrisuri (nasterea unui copil in afara casatoriei, ce poate fi probata prin rezultatul tesului de paternitate si certificatul de nastere al copilului)?
Noul cod civil nu detaliaza in ce constau motivele temeinice care fac ca o casnicie sa nu mai poata continua (Art 373 lt. b) atunci când, din cauza unor motive temeinice, raporturile dintre soţi sunt grav vătămate şi continuarea căsătoriei nu mai este posibilă).
Este nevoie de acordul sau prezenta acestuia in instanta sau la notariat, sau motivele expuse mai sus sunt suficiente pentru desfacerea casatoriei?
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 22:10, 23 Mai 2016
~ Conținut șters la cerere ~
Motivul mentionat de dvs este unul temeinic care va duce cel mai probabil la desfacerea căsătoriei din culpa exclusivă a sotului pârât ( cu conditia sa probati cele afirmate). Căsătoria are la baxa relatia de afectiune, de incredere si respect reciproc intre soți ( inclusiv obligația de fidelitate ).
Va multumesc pentru raspunsul prompt. Intr-adevar, am facut referire inclusiv la varianta prin notariat, intrucat doream sa stiu daca inclusiv aici este necesara prezenta/acordul.
Buna seara,
Doar la notar sau la ofiterul starii civile este nevoie atat de acord cat si de prezenta.
In instanta .... nu-i nevoie nici de acord si nici de prezenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort aimee72 aimee72 Buna ziua As vrea sa stiu daca pot sa divortez la 2 luni dupa incheierea casatoriei din cauza violentei fizice si verbale atat la adresa mea cat si a ... (vezi toată discuția)
Divort prin separare in fapt (mai mult de 2 ani) Laura_89 Laura_89 Buna seara, Ma numesc Laura, am 27 ani. Eu si sotul meu suntem casatoriti civil din 2013. Suntem separati in fapt din 2014. Inca nu am divortat, ne-am ... (vezi toată discuția)
In ce conditii ivanflorentina50 ivanflorentina50 in ce conditii instanta poate respinge o cerere de divort (vezi toată discuția)