avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Accident vascular cerebral - administrarea temporara a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Accident vascular cerebral - administrarea temporara a problemele de natura administrativa

Pe scurt: cumnatul si sora mea, casatoriti legal, locuiesc in Statele Unite, fiind cu dubla cetatenie (americana si romana) si avand un baiat in varsta de 21 ani, care tocmai a sosit in Romania. Aici in Bucuresti locuia la mama cumnatului meu (82 ani), aceasta suferind aseara un atac cerebral, fiind transportata la spital cu salvarea. Pronosticul medicilor a fost atac cerebral cu pareza partea dreapta si pierdea facultatilor mintale, nemairaspunzand la nici un stimul. Mai mult ca sigur dupa externare femeia va trebui internata intr-un camin de batrani cu ingrijire medicala permanenta. Cum se poate proceda legal ca cineva (eu-- fratele norei dansei) sa poata avea drept de semnatura pentru administrarea temporara a problemelor medicale, precum si a relatiilor bancare sau de natura administrativa.Precizez ca nici cumnatul meu sau sora mea nu pot veni momentan in Romania. Multimesc anticipat pentru ajutor juridic!
Cel mai recent răspuns: GHIGU , utilizator 18:49, 24 Mai 2016
În acest caz trebuie instituită tutela asupra persoanei în cauză. Trebuie formulată o acțiune în instanță și să solicitați instanței numirea dvs ca tutore.
Ce presupune aceasta actiune in instanta pentru ca eu sa pot deveni tutore, adica ce acte sunt necesare pentru instanta?
Dvs. nu sunteti ruda decat prin alianta, iar doamna are un fiu. Aveti nevoie si de acordul fiului doamnei respective. Toate demersurile ar trebui facute cumva, in numele dansului.
Doamna trebuie evaluata pt determinarea pierderii discernamantului, care sa justifice necesitatea unui tutore si stabilirea acestuia.
Multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire in cazul in care parintele ramas in viata are o afectiune psihica maggro maggro Buna seara, In martie 2015 mama noastra a decedat, dar nu am facut inca succesiunea dupa ea (este vorba de un apartament). Eu si sora mea am decis ca e mai ... (vezi toată discuția)
Mostenire Anghelescu Anghelescu In 1995 am divortat. La partaj am lasat fostei sotii un apartament. In sept.2008 fosta sotie a decedat. In mod normal apartamentul reveine fiicei noastre ... (vezi toată discuția)
Cum declar o persoana ca fiind, legal, lipsita de discernamant? AnnaH AnnaH Buna ziua: Care sunt pasii necesari pentru ca eu, fiica, sa pot declara o persoana in varsta, suferind de dementa vasculara, ca fiind - legal - lipsita de ... (vezi toată discuția)