In 1995 am divortat. La partaj am lasat fostei sotii un apartament. In sept.2008 fosta sotie a decedat. In mod normal apartamentul reveine fiicei noastre majora. In mod surprinzator am constatat ca apartamentul a fost vandut in 1997 sorei fostei sotii, adica cumnatei mele care cativa ani mai tarziu a revandut. Pana aici nimic ilegal, dar la data divortului si in perioada urmatoare fosta sotie suferea de grave tulburari mintale, pensionata medical, dosar voluminos la Spiralul 9 unde a fost internata luni de zile.
Prima intrebare: In conditiile aratate putea sa incheie un act juridic cu propria sora care ulterior i-a fost numita si tutore ?
A doua intrebare: Dupa atata timp fiica noastra si mai poate revendica dreprurile?
Multumesc celor ce ma vor lamuri si ajuta
Se poate constata nulitatea absoluta a acelui act de vanzare-cumparare dupa atatia ani doar daca puteti demonstra in instanta (acte medicale, martori, expertiza medico-legala pe documente medicale) ca la momentul incheierii actului vanzatoarea avea discernamantul abolit.
Discernamant
svixer
Cum poti dovedi ca o persoana nu a avut discernamant cu 4 ani in urma ?
La ora actuala chiar nu are discernamant (nu exista un act in care este pus sub ... (vezi toată discuția)