avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

In 1995 am divortat. La partaj am lasat fostei sotii un apartament. In sept.2008 fosta sotie a decedat. In mod normal apartamentul reveine fiicei noastre majora. In mod surprinzator am constatat ca apartamentul a fost vandut in 1997 sorei fostei sotii, adica cumnatei mele care cativa ani mai tarziu a revandut. Pana aici nimic ilegal, dar la data divortului si in perioada urmatoare fosta sotie suferea de grave tulburari mintale, pensionata medical, dosar voluminos la Spiralul 9 unde a fost internata luni de zile.
Prima intrebare: In conditiile aratate putea sa incheie un act juridic cu propria sora care ulterior i-a fost numita si tutore ?
A doua intrebare: Dupa atata timp fiica noastra si mai poate revendica dreprurile?
Multumesc celor ce ma vor lamuri si ajuta
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 16:50, 16 Iunie 2012
Se poate constata nulitatea absoluta a acelui act de vanzare-cumparare dupa atatia ani doar daca puteti demonstra in instanta (acte medicale, martori, expertiza medico-legala pe documente medicale) ca la momentul incheierii actului vanzatoarea avea discernamantul abolit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj la intelegere marijuan marijuan Buna ziua Daca aveti amabilitatea sa imi raspundeti la urmatoarea intrebare: care este forma legala cu cheltuieli minime de realizare a unui partaj la ... (vezi toată discuția)
Curatela persoana adulta nicolle2 nicolle2 Buza seara.Va expun urmatoarea situatie cu care ma confrunt. Un unchi de 85 de ani are un fiu care prezinta anumit probleme psihice fara a fi dovedite prin ... (vezi toată discuția)
Discernamant svixer svixer Cum poti dovedi ca o persoana nu a avut discernamant cu 4 ani in urma ? La ora actuala chiar nu are discernamant (nu exista un act in care este pus sub ... (vezi toată discuția)