avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Completare ITL-001
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Completare ITL-001

Buna seara! Va prezint și eu o situație dacă ma puteți ajuta!
Eu și sora mea am preluat firma de contabilitate mamei mele după ce aceasta a decedat!
Exista un contract de comodat pentru una din camerele (camera nr2) apartamentului în care locuim și pe care îl deținem împreuna!
Din Contractul de comodat „Comodatarul declara ca se obliga sa conserve bunul imobil împrumutat ca un bun proprietar si sa suporte toate cheltuielile necesare întreținerii acestuia(întreținere,telefon,curent ,internet etc), precum și cele cu reparațiile dacă acestea se impun datorita folosirii necorespunzătoare. Menționez ca toate documentele încheiate cu furnizorii de uitilitati vor rămâne pe numele Proprietarului/comodant, urmând ca acestea sa fie achitate de comodatar.”
De când am preluat firma 2012-2013 pana în prezent nu s-au dedus cheltuieli cu utilităţile(s nici înainte din cate știu)!
Din 2016 firma nu mai are clienți și dorim sa începem procedurile de închidere!
Ce anume trebuie sa bifam în acest formular în aceasta situație rezidențial sau cu destinație mixta?
Si pe lângă formular trebuie depusa și o declarație pe proprie răspundere ca nu deducem cheltuieli cu utilităţile? (problema se pune ca din contractul de comodat reiese altceva însa nu s-au dedus!)
Va mulțumesc anticipat pentru timpul acordat!
Cel mai recent răspuns: Fănel Plopeanu , Consultant asigurari 08:22, 25 Mai 2016
Trebuie să menționați la pct. 7 di acea declarație că la adresă există un operator economic dar care nu desfășoară activitate economică.
Pentru mai multă siguranță vă recomand să declarați pe formular și faptul că nu decontați cheltuieli cu utilitățile pe firmă.

Succes!
Mulțumesc frumos pentru răspunsuri! Pe declarație o sa bifez "cu destinație mixta aflate în proprietatea persoanelor fizice" punctul 7 a) " la adresă există un operator economic dar care nu desfășoară activitate economică" + declar pe formular că nu decontez cheltuieli cu utilitățile pe firmă dacă am înțeles bine!? O seara frumoasa!
Da, ați înțeles bine.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitarea cladirilor dupa noul cod fiscal cristianba cristianba Buna ziua, La completarea Declaratiei de impunere privind imozitul pe cladiri pt persoane fizice pt anul 2016, nu sunt sigur daca incadrez corect locuinta, ... (vezi toată discuția)
Impozit locuinta piticu1968 piticu1968 Avem un apartament cu 3 camere,eu 50 %si sotia50%.La aceasta adresa este inregistrata o firma de contabilitate a sotiei.Nu se desfasoara activitate economica ... (vezi toată discuția)