avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cedare mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cedare mostenire

Buna ziua,


Socrul meu a decedat in 2010. Soacra mea traieste. Sotul meu este unicul lor fiu.

Socrul meu a avut 4 frati, unul dintre ei nu a fost casatorit.

In 2008 socrul meu a mostenit impreuna cu 2 frati cate 1/3 din averea fratelui necasatorit care a decedat in 2007 (act notarial). Averea consta intr-o casa (3 camere) si pamantul aferent.

Sotul meu vrea sa delimitam pamantul (treimea) mostenita de tatal sau si sa cedam partea de casa celorlalti 2 mostenitori

Cum se procedeaza?

Multumesc

Cel mai recent răspuns: viu , utilizator 09:22, 24 Mai 2016
Daca ati facut succesiunea dupa socrul dvs, asta presupune ca partea socrului din mostenirea dupa fratele sau, a revenit sotiei, adica soacra dvs si fiului, adica sotul dvs.
Ar trebui scoasa din indiviziune respectiva proprietate, iar apoi, sa se stabileasca ceea ce doriti, adica dvs sa luati mai mult teren, in schimbul cotei/parte din casa, daca am inteles eu bine.
Daca nu se inteleg, puteti face aceeasi actiune in instanta.
Buna ziua,

Nu am facut succesiune. Ni s-a spus ca sotul si soacra sunt mostenitori de drept (sotul este unic fiu) si ca nu este nevoie de succesiune.

Sotul meu vrea sa ne extindem cu curtea (socrul si fratele lui de la care a mostenit 1/3 din avere erau vecini, ii despartea gardul). Nu vrem mai mult pamant in schimbul cotei de 1/3 casa. Acea treime din casa o cedam celorlalti doi mostenitori

Ce presupune scoterea din indiviziune? Cum se procedeaza?

Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire /cum pot intra in posesie? violeta t violeta t ACTE NECESARE,ETAPELE JURITICE Bunicul sotului a avut doi baieti,si a construit doua casa in doua curti diferite cu doua adrese,propietatile sant pe numele ... (vezi toată discuția)
Succesiune mariabudriga mariabudriga Socrii mei au decedat. Acestia au avut impreuna 4 copii. Unul dintre ei a murit dupa decesul socrilor. Eu sunt sotia supravietuitoare a unuia dintre copii lor. ... (vezi toată discuția)
Succesiune ioneladaniela1987 ioneladaniela1987 Buna seara. Socrul meu a avut din prima casatorie 3 copii. cand a divortat nu avea pe numele lui terenul pe care era construita casa, acesta i-a revenit ... (vezi toată discuția)