avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract de inchiriere
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract de inchiriere

pentru ca un contract de inchiriere a unui spatiu comercial sa fie opozabil fata de terti este sau nu nevoie de inscrierea in CF?(dc durata contractului este mai mare de 3 ani)
in alte cuvinte, sunt sau nu aplicabile in materie comerciala disp c civ, resp decr.-lui 115 sau a legii 7/96 privitoare la necesitatea inscrierii pt. opozabilitate fata de terti?
dc sunt aplicabile, care este sanctiunea nerespectarii acestor disp.? inopozabilitatea, sau reducerea duratei contractului la 3 ani?
Cel mai recent răspuns: k17 , utilizator 16:38, 17 Noiembrie 2005
1) da
2)inopozabilitatea
inscrierea contractului de inchiriere in CF??????????????????????????????????????????????????Nu am auzit aberatie mai mare!
daca nu ai auzit de inscrierea contr. de inchiriere in CF si te mai si miri ca neica nimeni, pesupun ca ori nu este jurist de profesie, ori nu ai ce cauta prinre acestia.
1.decretul 115 nu mai e valabil
2.in practica nu se obisnuieste sa se inscrie in cf contractul de inchiriere, e o batatie de cap in plus si acesta poate inceta oricand in caz de neindeplinire a oblig contractuale.
De aceea pt a evita acest lucru se obisnuieste ca durata contractului sa fie de 3 ani-binenteles cu posibilitatea prelungirii prin acte adit-e cel mai bine
madalyna
Si daca locatorul instraineaza bunul iar noul proprietar nu mai doreste prelungirea contractului la expirarea per. de 3 ani ???

Alte discuții în legătură

Este obligatorie inregistrarea contractului de inchiriere in cf? tanasimona79 tanasimona79 in cazul in care inchiriez un spatiu pe o perioada mai mare de 3 ani, proprietarul este obligat sa treaca contractul in cf la sarcini? Daca da ,ma interseaza ... (vezi toată discuția)
Opozabiliatea fata de terti si contractul de inchiriere sub 3 ani Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Ma interesa modul in care putea fi dovedit faptul ca asupra unui imobil exista contracte de inchiriere sub 3 ani si nu prea am gasit mare lucru. ... (vezi toată discuția)
Contract de închiriere sca baloisibaloi sca baloisibaloi Cum interpretați următoarea speță. Contract de închiriere pentru un spațiu, respins de către OCPI la înscrierea în CF art.888 NCC (motivul că nu ... (vezi toată discuția)