avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... refuz banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

refuz banca

buna ziua . in urma dezbaterii unei succesiuni s-a stabilit cota fiecarui mostenitor si suma fiecaruia in parte , insa banca nu vrea sa-mi dea suma mea deoarece trebuie sa ma preziont impreuna cu celalalt mostenitor . Aici este problema ca celalalt nu vrea in ruptul capului sa mearga , nici sunata de avocata mea nici de a ei . refuza categoric pt a ma impiedica sa retrag suma mea . Ce pot face in aceasta situatie ? multumesc.
Cel mai recent răspuns: carsteaverginica , utilizator 17:49, 24 Mai 2016
Daca sunteti mai multi mostenitori pe certificatul de mostenitor trebuie sa faceti iesirea din indiviziune notarial sau prin instanta daca nu va intelegeti amiabil si apoi la banca fiecare cu certificatul lui de mostenitor si cota lui de mostenire.
Conform Codului Civil, așa cum bine v-a spus și domnul acovat, banca nu poate elibera sumele unui comoștenitor înainte de a se face ieșirea din indiviziune. Dacă ceilalți nu doresc, faceți acțiune în Instanță.
Domnule avocat , pai daca instanta a specificat foarte clar suma care revine fiecarui mostenitor ce iesire din indiviziune mai trebuie ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj mostenire + cote anterioare tudor_ion tudor_ion Buna ziua, Va rog sa ma ajutati sa gasesc raspunsul unei intrebari legate de partaj. Detineam impreuna cu sotia mea un apartament. Acum ea a ... (vezi toată discuția)
Am moștenit 1/2 dintr-o casă împreună cu sora mea vitregă, cealaltă jumătate aparținându-i mamei ei. mă pot opune vânzării dacă nu îmi convine prețul? Lllalexa Lllalexa Am mostenit 1/2 dintr-o casa impreuna cu sora mea vitrega, adica 25% cu 25%, iar cealalta jumatate 50%, ii apartine mamei ei ( fosta sotie a tatalui meu). In ... (vezi toată discuția)
Certficat de mostenitor voiculescueugen voiculescueugen Am fost la succesiune . si a fost ceva cam de felul urmator .Notarul desi avea toate actele nu a vrut sa-mi comunice masa suucesorala sau alte relatii(acum o ... (vezi toată discuția)