Am mostenit 1/2 dintr-o casa impreuna cu sora mea vitrega, adica 25% cu 25%, iar cealalta jumatate 50%, ii apartine mamei ei ( fosta sotie a tatalui meu). In contextul acesta, avand 25% iar ele fiind majoritare, eu ma pot opune vanzarii casei daca nu imi convine pretul? Multumesc!
Buna seara si multumesc mult pentru raspuns. Valoarea casei este undeva la 140-150.000 euro insa ele vor sa o vanda la 100.000 tocmai pentru a-mi scadea mie partea, insa ele pot primi mai mult de la cumparator fara ca eu sa aflu. In cazul in care se ajunge la expert nu cred ca acesta poate evalua casa mai putin fata de grilele acelea stabilite nu? Ar fi mai bine sa solicit eu iesirea din indiviziune? Multumesc mult!
Buna dimineata. Domnul avocat tocmai va spus ca la iesirea din indiviziune o sa primiti mai putin. Sansele sa primiti o suma cu multttt mai mica sunt foarte mari. Cel putin partea aceasta ar fii bine sa o intelegeti.
gi-jane2
Moderator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Gasiti dvs un cumparator care sa fie dispus sa va dea 140-150 pe toata, nu au de ce sa se supere coproprietarele.
Sau le anuntati ca pt partea dvs vreti 35 mii si ele pot sa vanda cu cat vor.
Daca acea casa valoreaza cat ziceti, nu aveti de ce va teme de proces si chiar il puteti initia dvs. Nu va convine expertiza, o puteti contesta.
Risc sa pierdeti si sa incasati mai putin este, daca vi-l asumati.. dati-i drumul la treaba.
Vanzare mostenire
rmaria
Buna ziua,
as dori sa stiu in cazul in care sunt doi mostenitori, iar unul din ei vrea sa-si vanda partea de mostenire, acest lucru e posibil ... (vezi toată discuția)