avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Obtinere bani in urma intoarcerii executarii silite
Discuție deschisă în Executare silită

Obtinere bani in urma intoarcerii executarii silite

Buna ziua, as avea nevoie si eu de o serie de raspunsuri, avand urmatoarea situatie: in anul 2014 mi s-a pus poprire pe contul de salariu ( in urma unui credit la care am fost girant, iar cel ce l-a luat nu a platit ratele), iar eu am actionat in instanta firma recuperatoare.Am castigat procesul, avand o sentinta definitiva, prin care instanta dispune anularea tuturor actelor de executare efectuate în dosarul de executare, si cu o completare pt cheltuielile de judecata.Pentru recuperarea banilor popriti am facut o alta actiune separata, ce este in desfasurare.Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1.Recuperarea banilor atat cei popriti cat si cheltuielile de judecata o pot face doar prin executor judecatoresc?( am incercat deja o adresa catre firma recuperatoare prin intermediul avocatului, dar fara raspuns).
2.Care ar fi pasii de urmat cu un executor judecatoresc: la cat timp dupa ce am toate sentintele definitve pot solicita executarea? Trebuie ca executorul sa fie din orasul/arondat judecatoriei din orasul firmei de recuperare( alt oras fata de mine)?Pot solicita ca plata acestuia sa fie facuta tot de catre cei de la care am de recuperat banii?Multumesc anticipat pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 19:51, 24 Mai 2016
Daca nu vor plati de buna voie va trebui sa recuperati prin executare silita. Din momentul in care ramane hotararea definitiva puteti depune cerere de executare la executorul judecatoresc. Executorul judecatoresc trebuie sa fie din judetul in care societatea isi are sediul social (banuiesc ca instanta de judecata este tot din judetul respectiv). Onorariul executorului judecatoresc se recupereaza de la debitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoarcerea executarii - obligatie sandup sandup Buna ziua,va rog sa ma ajutati in rezolvarea unei probleme legate de intoarcerea unei executari: am o sentinta definitiva,din luna oct.2018 de anulare a unei ... (vezi toată discuția)
Cerere executare iancu123 iancu123 daca am un debitor dintr-un alt judet, si am o sentinta de executare silita investita cu formula executorie, cine pune in executare acea sentinta?executorul ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez banii de onorariu dati unui avocat intr-o cauza castigata? gudflo gudflo Va rog sa imi spuneti cum ajung sa primesc banii inapoi.,prin sentinta obliga persoana sa imi plateasca suma care este cu titlu de cheltuieli de judecata (vezi toată discuția)