avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Intoarcerea executarii - obligatie
Discuție deschisă în Executare silită

Intoarcerea executarii - obligatie

Buna ziua,va rog sa ma ajutati in rezolvarea unei probleme legate de intoarcerea unei executari: am o sentinta definitiva,din luna oct.2018 de anulare a unei executari silite si de intoarcerea executarii si restabilire a situatiei dinaintea inceperii exec. La inceputul lui febr 2019 angajatorul a primit de la executor,oprirea popririi.Eu nu am primit nimic si executorul mi-a spus ca trebuie sa trimit o cerere la firma de recuperare sa-mi dea banii inapoi. Eu am crezut ca este sarcina executofului sa recupereze acesti bani pt.ca in contul lui au fozt virati, Cum trebuie sa procedez ca sa imi pot recupera banii popriti din salariu si pe cei luati din conturile bancare,si chelt de judecata? Va multumesc f mult, eventual,va rog da imi dati o baza legala si o procedura pt.acasta situatie.
Ultima modificare: Joi, 21 Februarie 2019
sandup, utilizator
Cel mai recent răspuns: sandup , utilizator 08:42, 22 Februarie 2019
Va rog foarte mult,am nevoie de un raspuns,din partea unui specialist.Multumesc

Formulati o actiune de intoarcere a executarii silite. (in instanta). Asa cum ati formulat contestatia, formulati si intoarcerea. Atasati dovezile ca s-au poprit acei bani (solicitati si adeverinta de la angajator) si solicitati obligarea creditoarei la restituirea sumei. Executorul nu are nicio treaba. El a facut viramentele mai departe.
Am hotarare definitiva si pt.intoarcerea executarii, Cum recuperez banii? Executorul zice ca nu e treaba lui. Ce trebuie sa fac?
Cu hotararea definitiva pe intoarcerea executarii, mergeti la un alt executor judecatoresc si puneti in executare. Normal ca nu e treaba executorului care a dispus executarea impotriva dvs.. E conflict de interese. Solicitati executarea silita a creditorului prin intermediul altui executor. Daca nu va descurcati, apelati la avocat si onorariul acestuia se va recupera.
Va multumesc, asa voi face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua.instanta a anulat executarea silită considerand-o ... Drujescu Drujescu Buna ziua.Instanta a ANULAT executarea silită considerand-o abuzivă.De la cine recuperez onorariul executorului,de la el sau de la banca care la angajat sa ... (vezi toată discuția)
Buna seara, tocmai am aflat ca voi fi executat silit pentru o ... jhon73 jhon73 Buna seara, tocmai am aflat ca voi fi executat silit pentru o datorie din 2006,(de pe siteul judecatoriei) ,stiu ca este prescrisa aceasta datorie ,iar ... (vezi toată discuția)
Litigiu munca redinciucconstantin redinciucconstantin la instanta de fond a cistigat angajatu am platit salarii si reintegrare la recurs am cistigat eu ca angajator .codu munci spune ca restituirea salariilor ... (vezi toată discuția)