avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare drepturi banesti de la angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare drepturi banesti de la angajator

Buna ziua. Va rog mult sa ma ajutati intr-o problema foarte importanta pentru mine. Lucrez la o societate (un SRL) al carei unic actionar este, in acelasi timp, actionar la mai multe societati. Firma unde lucrez eu este intr-o situatie financiara extrem de critica. Nu ni s-a platit salariul de o luna de zile (nici perspective de a se face rost de bani nu se intrevad) si, poate mai grav, este ca nu au fost achitate contributiile la CAS, CASS, somaj (desi noua, salariatilor, ni s-au retinut sumele aferente). Intrebarea mea este daca, in cazul falimentului firmei, imi pot recupera drepturile - ma refer aici la salarii restante, plata concediului de odihna neefectuat, plata contributiilor, eventual salariul compensatoriu. Precizez ca firma detine doar active nesemnificative ca valoare, dar actionarul sau unic(este vorba despre o organizatie) are active (inclusiv imobiliare). Asadar, as vrea sa stiu daca drepturile salariatilor pot fi recuperate din patrimoniul actionarului firmei, chiar daca acest patrimoniu face parte din capitalul social al altor societati. Stiu ca mesajul suna cam alambicat, dar sper ca am reusit sa exprim ideea. Va rog mult sa ma ajutati, pentru ca sunt foarte ingrijorata de faptul ca nu imi voi putea recupera drepturile. Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: alex68 , utilizator 09:35, 14 August 2009
Va multumesc foarte mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii neplatite de angajator cristina ciocirlan cristina ciocirlan Buna ziua. Lucrez in cadrul unui institut de cercetare. Salariile nu s-au mai dat de 2 luni si am inteles ca unitatea nu are nici conteributiile la stat ... (vezi toată discuția)
Angajatorul nu a platit salariile de pe luna decembrie-ianuarie ... diadora.74.sb diadora.74.sb Angajatorul NU a platit salariile de pe luna decembrie-ianuarie si nici contributiile catre CAS, pensii nu sunt platite incepand cu luna noiembrie 2022. Ce ... (vezi toată discuția)
Asigurari salariale retinute si nevirate de angajator anghel75 anghel75 Buna ziua, 1. In urma unui litigiu de munca in instanta am castigat o diferenta a drepturilor banesti pentru o perioada de 16. luni( perioada ... (vezi toată discuția)