avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariul de baza minim pe economie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariul de baza minim pe economie

Buna ziua,
Lucrez in sistemul bugetar si am un salariat care pana la data majorarii salariului de baza minim brut pe economie a fost incadrat astfel
890 salariul de baza +25% spor vechime=1113 lei.

Intrebare
odata cu majorarea salariului de baza minim brut pe economie la 1250, salariul brut va fi
- 1250 sau
- consider 1250 ca salariu d e baza la care ii adaug sporul de vechime, eventual gradatiile prevazute de Legea 284/2010
1250+25%=1563??
Cel mai recent răspuns: neinteresant , utilizator 14:26, 25 Mai 2016
neinteresant a scris:

.....

Intrebare
....
- consider 1250 ca salariu d e baza la care ii adaug sporul de vechime, eventual gradatiile prevazute de Legea 284/2010
1250+25%=1563??

Aceasta este si parerea mea ...dar, HG 1017/2015 a eliminat prevederea, continuta in cel HG-urile anterioare, potrivit careia : Pentru personalul din sectorul bugetar, nivelul salariului de baza, potrivit incadrarii, nu poate fi inferior nivelului salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata.
va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi salariale bugetari mancipri mancipri Buna ziua, Sunt incadrat la o societate bugetara. Am 34 de ani vechime in munca, cu calificare maxima ( muncitor calificat 1 - electrician ). Salariul meu ... (vezi toată discuția)
Salariul de baza 2015 - ingrijitor personal contractual unitate bugetara duni duni Cum se calculeaza salariul unui ingrijitor in ian. 2015? Salariul din grila de salarizare in vigoare ptr bugetari OG 10/2008 675 lei + spor de vechime 169 lei ... (vezi toată discuția)
Salarizare grig1968 grig1968 Daca salariul minim pe economie a ajuns la 1250 lei,de ce salariul de baza al unui inspector de specialitate grd. II din administratia locala ramine1016 lei? (vezi toată discuția)