avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediul de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediul de crestere a copilului

Buna ziua!
Am nascut pe 15 martie, iar ultima zi de concediu prenatal a fost 30 aprilie. Dosarul pentru indemnizatie trebuia sa fie depus deja (se depune intermen de 60 de zile de la nastere sau in termen de 60 de zile de la data ultimei zile de concediu?)? In cazul in care am intarziat deja cu depunerea sa, as mai avea dreptul la o luna de concediu(mi-am luat doar 90 de zile din cele 126), pot sa mai beneficiez de luna aceasta? Ca sa am timp sa depun dosarul...
Cel mai recent răspuns: Amaliaenescu , utilizator 15:43, 25 Mai 2016
1. Dosarul pentru indemnziatia pentru CCC se depune in termen de 60 de zile lucratoare de la data cu care solicitati indemnizatia, adica in termen de 60 de zile lucratoare de la ultima zi de concediu de maternitate.

2. - Daca ultima zi de conecdiu de maternitate a fost 30 aprilie puteti solicita CCC si indemnizatia incepand cu data de 1 mai iar actele le puteti depune la Primarie pana la la 8 iulie.
- E bine sa le depuneti mai repede ca sa primiti si indemnziatia mai repede.
Inseamna ca nu voi primi nici un ban pentru luna mai, daca dosarul il depun, de exemplu pe 30 sau 31 mai?
In cazul acesta pot sa mai solicit concediu maternal si pentru luna aceasta ca sa primesc banii pe concediu de la angajator? As mai avea dreptul la aproximativ 36 de zile de concediu. Se poate lua retroactiv, de pe 1 mai? (ca sa nu raman fara nici un venit o luna de zile)
Indemnizatia pentru CCC se acorda retroactiv, de la data solicitarii (1 mai), daca depuneti actele la Primarie in termenul legal de 60 de zile calendaristice.
Am inteles, multumesc pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand depun dosarul pentru acordarea indemnizatiei de crestere a copilului oanamariahila oanamariahila Buna seara, Am citit atatea variante incat nu mai stiu care e cea corecta. Deci ma intereseaza cand depun dosarul pentru CCC in conditiile in care: 1. ... (vezi toată discuția)
Ccc pentru tata ggrumezescu ggrumezescu Buna ziua, Voi naste intr-o saptamana si am cateva nelamuriri cu privire la depunerea dosarului pentru crestere copil ( am intrebat si la agentiile sociale ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil 2015-2016 nyusziful nyusziful Buna ziua. Va rog daca ma puteti lamuri in aceasta problema: ma aflu in concediu de sarcina si lauzie, pana in data de 03.12.2015. Urmeaza sa imi depun actele ... (vezi toată discuția)