MayaSeal a scris:
Pt. Dl.Mihai Grigore
Daca dv. ati detine un cod penal cu modificarile aparute dupa 2005 ati cita corect acea infractiune . Astfel in codul meu penal actualizat ianuarie 2009 art. 220 c. pen altul este continutul infractiunii , astfel :
ART. 220
Tulburarea de posesie
`` Ocuparea, în întregime sau în parte, fără drept, a unui imobil aflat în posesia altuia, fără consimţământul acestuia sau fără aprobare prealabilă primită în condiţiile legii, ori refuzul de a elibera imobilul astfel ocupat se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani.
Dacă fapta prevăzută în alin. 1 se săvârşeşte prin violenţă sau ameninţare ori prin desfiinţarea semnelor de hotar, a reperelor de marcare, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.
Dacă fapta prevăzută în alin. 2 se săvârşeşte de două sau mai multe persoane împreună, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 15 ani.
Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.``
Intrebarea nu era chiar degeaba pusa . Dupa cum vedeti nu e necesara plangerea prealabila . Astfel stand lucrurile - in ce conditii imi pot retrage plangerea .
Prefer sa mi se raspunda de catre cineva care chiar stie despre ce este vorba - folosindu-se de textele in vigoare iar in momentul in care isi spune parerea cu nonsalanta `` simplu...mergeti la Politie si dati o declaratie sa va retrageti plangerea `` sa stie despre ce vorbeste .
Multumesc de intelegere
Indiferent ce Cod Penal detin eu daca dvs ati cunoaste limba romana (lucru de care ma indoiesc foarte serios ati sti sa cititi singura si sa interpretati " IMPACAREA PARTILOR INLATURA RASPUNDEREA PENALA".
Dar banuiesc ca este mult mai usor sa scrieti un mesaj si sa asteptati sa va cada un raspuns!
Deh...limba romana este polisemantica!B-)
Eu chiar stiu despre ce se vorbeste in propozitie ..dvs cunoasteti limba romana?