avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Clauza act de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Clauza act de vanzare cumparare

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: Tatal sotului meu avea o casa in proprietate cu mama lui, adica actul de vanzare cumparare era pe numele mamei (bunicii) cu clauza ca dupa moartea acesteia , proprietatea sa revina tatalui. Intre timp au decedat atat tatal sotului cat si mama acestuia. Intrebarea mea este, cine are drept de mostenire asupra imobilului? sotul meu poate depune actele pentru deschiderea succesiunii? Va multumesc anticipat.
Daca proprietatea s-a transmis catre o persoana aflata in viata prin contract nu mai are ce sa moasteneasca nimeni dupa defuncta.
Prima data a decedat tatal sotului, adica cel specificat in clauza. Bunica avea drept sa modifice actul de vanzare cumparare si sa transfere dreptul de proprietate, cum spuneti dumneavoastra?
Pe astfel de probleme se discuta cu actele in fata pentru a se vedea exact norma de drept aplicabila sau chichite avocatesti daca exista intrucat contractele au clauze care se pot interpreta.

Contractul nu se poate modifica decat de cel care il semneaza initial.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Mai 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Mai am o ultima intrebare, in situatia in care actul nu a fost modificat, si este in forma lui initiala, sotul meu are drept de succesiune asupra imobilului? Multumesc pentru ca mi-ati raspuns pana acum.
Doamna, trebuie vazut in concret actul,. Sotul dv. mosteneste, insa nu stim pe cine ar trebui sa mosteneasca pentru a avea acea casa.
Daca intr-adevar a fost o vanzare sub termen, daca o fi fost altceva... depinde.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune. maryan27 maryan27 [i]Buna seara! Am si eu o intrebare. Se poate obtine prin notariat un document prin care sa ateste ca o parte dintr-o locuinta(casa) este cedata de proprietar, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. Întâmpin o situație puțin neclara si aș dori ... Daaris Daaris Buna ziua. Întâmpin o situație puțin neclara si aș dori un sfat. Soțul mamei mele a murit recent (tată vitreg) iar împreună au 3 copii. El mai avea ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire? serbanmaria serbanmaria Buna!Ma numesc Maria si as dori si eu cateva informatii. Sunt casatorita de 5 ani. Sotul meu are tatal decedat de 20 de ani. Casa in care locuim este pe numele ... (vezi toată discuția)