avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... lndemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

lndemnizatie crestere copil

buna ziua!! in urma cu 1 an si 9 luni am nascut un baietel,dafiind fapul ca am fost eleva am beneficiat de indemnizatie de crestere copil.acum sunt insarcinata in 8 luni jumate,mai pot primi o noua indemnizatie dat fiind faptul ca anul trecut am terminat scoala??
Ultima modificare: Miercuri, 25 Mai 2016
dianastu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:27, 28 Mai 2016
1. Veti putea beneficia de indemnizatia pentru CCC, numai dupa intrarea in vigoare a noilor prevederi aduse OUG 111/2010.

In acest sens, proiectul de modificare a Normelor metodologice de aplicare a OUG 111/2010, dispune la art.III ca, persoanele care inainte de intrarea in vigoare a Legii nr.66/2016 nu indeplineau conditiile de acordare a drepturilor prevazute de OUG 111/2010, pot solicitastabilirea dreptului dupa data de 01.07.2016, daca se incadreaza in conditiile prevazute de art.2 alin.1 din OUG 111/2010, astfel cuma fost acesta modificat prin Legea 66/2016.

Incepand cu 01.07.2016, OUG 111/2010 prevede:
art.2
(1) Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară.
....

(5) Cele 12 luni prevăzute la alin. (1) pot fi constituite integral şi din perioadele în care persoanele s-au aflat în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
...
g) au beneficiat de concediu şi indemnizaţie lunară pentru creşterea copilului;
.....

2. Dupa terminarea scolii ce statut ati avut ?
1. Deoarece veti naste al doilea copil inainte de a se termina plata indemnziatiei pentru CCC1 veti primi in continuare indemnizatie pentru CCC2.

2. Veti completa cererea tip, veti anexa copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil si le veti depune la Primarie.
doar atat?cerere si copie de certificat?
o sa descarc noilor prevederi aduse OUG 111/2010.sa le arat la primarie ca habar n-au. am intrebat cu ceva timp in urma pe persoana care se ocupa cu astea si o zis ca nu mai iau nimic ca nam fost angajata
1. Cand implineste primul copil varsta de 2 ani?

2. Care este data prezumata a nasterii celui de al doilea copil?

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil pt studente la zi eliza_g eliza_g Buna ziua. Sunt studenta in anul III (zi). Am un copil de 5 luni si beneficiez de indemnizatie pt cresterea acestuia. De curand am aflat ca sunt din nou ... (vezi toată discuția)
Insarcinata in timpul concediului de crestere copil pana la 2 ani ioana.manuela76 ioana.manuela76 buna ziua! am ramas insarcinata pe perioada somajului si am beneficiat de cele 90 de zile de concediu medical 2014- 2015, pana ce am intrat in concediu ... (vezi toată discuția)
Informatii ccc1 suprapus cu ccc2 cutza4 cutza4 Bunza ziua,as dori sa ma lamuriti intr-o situatie.Acum sunt in CCC,copilul urmand sa faca 2 ani in 29.12.2016.Am aflat ca sunt insarcinata si al doilea copil ... (vezi toată discuția)