avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... lndemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

lndemnizatie crestere copil

buna ziua!! in urma cu 1 an si 9 luni am nascut un baietel,dafiind fapul ca am fost eleva am beneficiat de indemnizatie de crestere copil.acum sunt insarcinata in 8 luni jumate,mai pot primi o noua indemnizatie dat fiind faptul ca anul trecut am terminat scoala??
Ultima modificare: Miercuri, 25 Mai 2016
dianastu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:27, 28 Mai 2016
dianastu a scris:

o sa descarc noilor prevederi aduse OUG 111/2010.sa le arat la primarie ca habar n-au. ....

OUG 111/2010 - varianta in vigoare incepand cu 01.07.2016
[ link extern ]
primul copil implineste 2 ani in 30 august si al 2-lea s-a nascut ieri
In aceste conditii , beneficiati de indemnizatia pentru CCC si pentru cel de-al doilea copil.

1. - Dupa ce se termina CCC1 veti intra direct in CCC2.
- Pentru aceasta va prezentati la Primarie cu o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil si completati cererea pentru indemnizatie pentru CCC2.

2. - Pe perioada de cand se naste al diolea copil si pana veti intra in CCC2 veti beneficia, pe langa indemnizatia pentru CCC1, de inca 600 lei lunar pentru al doilea copil.
- Pentru acaesta trebuie sa va prezentati la Primarie, cu o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil si sa completati cererea pentru cei 600 lei.
- Incepand cu data de 1 iulie aceasta suma este de 85% din cuantumul salariului minim brut pe tara garantat in plata (1250 x 85% = 1063 lei).

3. Daca aveti pobleme cu Primaria va adresati direct Agentiei Judetene pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS), cea care aproba si plateste acesti bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil pt studente la zi eliza_g eliza_g Buna ziua. Sunt studenta in anul III (zi). Am un copil de 5 luni si beneficiez de indemnizatie pt cresterea acestuia. De curand am aflat ca sunt din nou ... (vezi toată discuția)
Insarcinata in timpul concediului de crestere copil pana la 2 ani ioana.manuela76 ioana.manuela76 buna ziua! am ramas insarcinata pe perioada somajului si am beneficiat de cele 90 de zile de concediu medical 2014- 2015, pana ce am intrat in concediu ... (vezi toată discuția)
Informatii ccc1 suprapus cu ccc2 cutza4 cutza4 Bunza ziua,as dori sa ma lamuriti intr-o situatie.Acum sunt in CCC,copilul urmand sa faca 2 ani in 29.12.2016.Am aflat ca sunt insarcinata si al doilea copil ... (vezi toată discuția)