avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cum sa aleg terenul pentru construirea unei hale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cum sa aleg terenul pentru construirea unei hale

Buna seara,

Vreau sa imi deschid o afacere, prin fondurile europene, pentru cresterea pasarilor.

Avand in vedere ca nu dispun de o suma foarte mare de bani, vreau sa ma asigur ca terenul pe care vreau sa il cumpar este in parametrii legali pentru constructia unei hali.
Am gasit acest teren (4500 mp) si m-am adresat unui arhitect. Acesta pentru a putea sa imi spuna in mod cert ca terenul este adegvat constructiei are nevoie de:

Certificat de urbanism
PUG/PUZ
Carte Funciara
Act de proprietate

Terenul este exravilan si departe de oras, stiu ca trebuie sa fie intravilan procedura care nu este o problema, dar faptul ca proprietarul nu dispune de actele cerute de arhitec (PUG/PUZ) pentru a verifica cu certitudine daca se poate construi o hala pe teren, ma blocheaza.

Majoritatea proprietarilor de terenuri gasiti pana acum nu au aceasta documentatie si obtinerea lor inseamna bani si mult timp de asteptat.

Avand in vedere ca nu imi permit sa cumpar direct o hala, asa cum nici sa ma risc sa cumpar un teren pe care sa nu il pot folosi, vreau sa va cer ajutor.

Puteati va rog sa ma sfatuiti cum sa imi aleg terenul si cum sa procedez pentru a face o achizitie potrivita si nu daunatoare bugetului disponibil?

Procedura pentru eliberarea unui PUG/PUZ implica costuri destul de mari si mult timp.
Puteti va rog sa imi spuneti daca sunt si alte modalitati pentru a verifica (informativ) ce constructii s-ar putea face pe un teren?

Nu as vrea sa cumpar un teren si sa demarez eliberarea unui PUG/PUZ in paralel cu inceperea unui proiect pentru obtinerea fondurilor, ca apoi sa aflu ca nu pot folosi terenul si ca am irosit bani/timp fara sa obtin nimic.

Va multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Acte cumparare teren lord_costin lord_costin Buna ziua, As dori sa cumpar un teren pentru casa in apropierea Bucuresti. Am gasit pe cineva care vinde un teren intravilan, ce a fost trecut din extravilan ... (vezi toată discuția)
Extras cf listeaz terenul ca intravilan, dar apare extravilan pe certificatul de urbanism cangheluta cangheluta Am cumparat un teren al carui extras CF arata ca terenul este intravilan. Cind am extras un Certificat de Urbanism pentru a cere o Autorizatie de Constructie ... (vezi toată discuția)
Teren proprietate cu sau fara puz grecudan1 grecudan1 Buna ziua. Am o mare problema si va rog sa ma ajutati. In decembrie am achizitionat un teren in suprafata de 1000 mp. Am asteptat sa treaca anul sa primesc ... (vezi toată discuția)