avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot lua bani pe partea mea mostenita 3/8 dintr-un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot lua bani pe partea mea mostenita 3/8 dintr-un apartament

Buna ziua
In urma mosternirii detin 3/8 dintr-un apartament. As vrea banii pe partea mea ca sa imi pot cumpara un apartament singur. Copropritarul care are 5/8 nu are bani sa imi dea si nici nu vrea sa vanda. Ce se poate face?
Va trebui sa il chemati in judecata pe coproprietar pt iesire din indiviziune si sa cereti sa i se atribuie casa si sa va dea sulta pt partea dvs, iar daca nu vrea nici el casa, sa se vanda si sa impartiti banii cf cotelor.
Il notificati aratandu-i ca exista doua variante: vindeti prin buna intelegere in maxim... luni sau vindeti prin instanta si suma obtinuta se micsoreaza cu cheltuieli de judecata si cu graba vanzarii... Ii dati o saptamana termen sa decida ce varianta alege si va intalniti intr-o saptamana sa discutati. Dupa discutie, alegeti: vindeti impreuna sau il actionati in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! as dori sa stiu cum pot sa mi recuperez banii dintr ... Miha1315 Miha1315 Buna ziua! As dori sa stiu cum pot sa mi recuperez banii dintr o mostenire. Sunt coproprietar al unui apartament in urma unei sentinte judecatoresti. Se pare ... (vezi toată discuția)
Mostenire buna ziua. in urma cu 7 ani am mostenit jumatate dintr-un apartament ... GavDana GavDana Buna ziua. In urma cu 7 ani am mostenit jumatate dintr-un apartament cu 4 camere. De atunci in apartament a locuit doar matusa mea care a mostenit cealalta ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde jumatate dintr-un apartament? apostolT apostolT In urma cu un an am mostenit impreuna cu fratele un apartament cu trei camere(jumate-jumate),din cauza unor neintelegeri intre noi care au inceput sa se ... (vezi toată discuția)