In urma cu un an am mostenit impreuna cu fratele un apartament cu trei camere(jumate-jumate),din cauza unor neintelegeri intre noi care au inceput sa se amplifice,as dori sa vand jumatatea mea si as dori sa stiu daca este posibil si ce trebuie facut in aceasta privinta?
Aveti varianta iesirii din indiviziune cu atribuirea apartamentului catre una dintre parti si obligarea celeilalte la plata unei sulte,dar si varianta vanzarii cotei dvs indivize catre frate sau un tert.Varianta vanzarii catre un tert mi se pare putin avantajoasa fiind evident ca suma obtinuta ar fi mult mai mica decat suma reala.
E posibil sa vindeti, problema se pune cine cumpara o jumatate de apartament. Cui v-ati gandit sa vindeti? Daca vindeti fratelui este bine, ca doar nu o sa vindeti la ... sper ca nu!
Daca vindeti acum ( puteti vind eoricui) 1/2 e posibil sa nu vindeti la cat vreti, pe de alta parte si daca va judecati, pierdeti si timp si bani.
Cel mai avantajos pt toata lumea, ar fi sa faceti partaj cu fratele si sa va dea sulta daca vrea ap.
Bunuri la comun
larat
In conditiile in care mostenesti niste bunuri (imobiliare) impreuna cu alte persoane si aceste persoane refuza orice tranzactie,vindere sau propune preturi si ... (vezi toată discuția)
Mostenire
monica-monica
Buna ziua, va rog sa ma indrumati in urmatoarea situatie: mostenire imobil, succesiune facuta, trei copii si sotul supravietuitor.Unul dintre copii doreste sa ... (vezi toată discuția)