Doresc sa aflu daca pot recupera in instanta onorariu expert pentru expertiza extrajudiciara proces banci clauze abuzive. Mentionez ca am castigat deja un proces insa vreau sa solicit dobanda legala la banii incasati abuziv de catre banca. Va rog sa ma sfatuiti daca sa fac expertiza extrajudiciara inainte de proces sau sa solicit proba cu expertiza judiciara in cadrul procesului. Multumesc.care sunt avantajele dezavantajele expertizei extrajudiciare?
Expertiza judiciara este cea recomandata in astfel de cazuri avand in vedere ca la ea participa ambele parti, ca pot formula aparari si concluzii, existand garantii solide ale respectarii dreptului la aparare. Ceea ce nu se intampla in cazul unei expertize extrajudiciare.
De regula, expertizele extrajudiciare nefiind dispuse de catre instanta de judecata, la solicitarea uneia dintre partile in proces sau la initiativa instantei, nu sunt avute in vedere la stabilirea hotararii instantei.
Expertizele extrajudiciare pot fi contestate de partea adversa pe motivul ca nu au fost dispuse de instanta de judecata si exista posibilitatea ca partea care a platit expertiza extrajudiciara sa influenteze concluziile expertului.
Expertizele extrajudiciare pot fi efectuate de catre experti judiciari (autorizati de catre MJ), dar si de catre experti extrajudiciari (autorizati numai de catre ministerele de care apartine specializarea expertului).
Expertiza
ContSters321378
Buna seara , am o nelamurire si sper sa ma puteti ajuta
In curand voi inainte un proces pentru un imobil impotriva Rialului , din cate am inteles avem nevoie ... (vezi toată discuția)