avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodia copilului minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodia copilului minor

Buna ziua! Va rog daca se poate sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. Sora mea este divortata, are un copil de 12 ani si in urma procesului de divort ea a castigat custodia copilului. Problema este ca are datorii la o banca si a fost nevoita sa plece pentru 2 luni in germania la munca pentru a-si achita datoriile. Copilul a fost lasat in grija unei persoane foarte apropiate familiei. In timpul acesta fostul sot a dat-o in judecata ca a plecat si a lasat copilul cu acea persoana. Vreau sa mentionez ca datorile la banca sunt din timpul casatoriei, insa fostul sot refuza sa plateasca si el o parte si prin urmare este nevoita sa le achite singura. Din cauza acestei datorii la locul de munca pe care l-a avut inainte sa plece in Germania, i s-a pus poprire pe salariu, deci a fost nevoita sa plece din cauza faptului ca nu se mai descurca cu cresterea copilului si cu datoriile. Deasemenea nici pensia alimentara la copil nu a platit-o in fiecare luna. Intrebarea mea este: in urma acestui proces, este posibil sa ii fie luat copilul surorii mele si sa ii fie incredintata custodia fostului sot? Ce ar trebui sa faca sora mea in aceste conditii?
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 14:59, 27 Mai 2016
1. ce a cerut tatal in chemarea in judecata?

2. tatal lucreaza? s-a pus poprire pe salariul lui pentru pensia de intretinere?

3. au facut partajul?
Tatal a acuzat-o ca a abandonat copilul. Ea este plecata cu contract, ar putea sa dovedeasca acest lucru. El lucreaza la un service auto si are contract doar pe 2 ore si banii ii i-a in mana, nu are nici un cont deschis pentru salar. Nu au avut o proprietate personala, doar un apartament ANL de la primarie la care platesc chirie. In urma partajului sora a ramas in casa cu copilul iar tatal a plecat. El are pe altcineva acum si locuiesc in chirie , numai ca aceasta a plecat si ea in strainatate iar tatal , s-a intors in apartamentul ANL , probabil sa nu mai plateasca chirie in partea cealalta sau doar sa ii faca rau surorii mele cu procesul acesta pentru copil. Sora mea mai are 2 saptamani de contract si apoi se intoarce acasa. Ii este foarte frica sa nu piarda copilul.
Incercati, totusi, sa raspundeti la intrebari.
1. ce a cerut tatal in chemarea la judecata? sau nu exista un proces ci exista doar o amenintare verbala?
Ultima modificare: Vineri, 27 Mai 2016
mirebire, utilizator
procesul este pe 28 iunie
Tatal cere custodia copilului
Tatal nu poate cere custodia copilului pentru ca acest concept nu exista in legislatia din tara noastra.
El poate cere:
1.schimbarea domiciliului minorului
2.exercitarea autoritatii parintesti in mod exclusiv de catre el
Prima e discutabila, depinde unde este copilul in prezent (unde locuieste).
A doua nu prea are sanse, cel putin nu in contextul descris de dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abandon copil ionut979 ionut979 buna ziua. am divortat in 2009. pana la divort locuiam cu fosta sotie si cu fetita noastra intr-o garsoniera primita de la anl, acele locuinte pt tineri in ... (vezi toată discuția)
Drepturi / datorii la divort in cazul detinerii unei cote parti - sot dependent de pariuri Geo1944 Geo1944 Bună ziua, Am o soră căsătorită de 17 ani, au două fete împreună (eleve minore). Acum şase ani a decedat tatăl nostru, fiecare moştenind câte ... (vezi toată discuția)
Procura pentru copil plecat in strainatate cristi_iuli cristi_iuli Buna ziua Supun atentiei urmatoarea sitatie. Sunt divortat din anul 2010 si am un copil. In urma divortului copilul a fost incredintat spre crestere si ... (vezi toată discuția)