avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sesizari nefondate
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sesizari nefondate

Buna ziua. Seful institutie la care sunt angajata, a fost subiectul unei sesizari depuse de catre 2 colegi de-ai mei, catre superiorii directi ai acestuia, in urma careia s-a derulat un control la fata locului, finalizat cu un proces- verbal. In urma verificarilor efectuate de catre echipa de control, toate acuzele s-au dovedit a fi nefondate, rezultand punctual ca legislatia a fost respectata 100%. Intrebare: atitudinea colegilor poate fi considerata ca fiind defaimatoare, de rea- credinta etc? Mentionez faptul ca, cunoasterea legislatiei este obligatorie pentru toti angajatii, deci s-ar fi putut evita acel control inopinat, realizat in urma sesizarii depuse, daca cei ce au intocmit sesizarea ar fi citit legislatia. Mai mult, consecinta acestor tensiuni, a fost demisia sefului meu. Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Joi, 26 Mai 2016
ContSters53977, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters390045 , utilizator 21:33, 26 Mai 2016
Era dreptul lor sa faca sesizarea, daca au considerat ca un drept al lor a fost incalcat....cat despre demisia sefului lor nu cred ca era justificata, ar fi putut ramane in functie.

Doar opinez ca ceva sa intamplat acolo, si nici seful lor nu a fost usa de biserica, dar daca la control totul a insit ok este bine.

Mai sunt aspecte de discutat. dar de rea credinta nu cred ...repet nu cred ca au fost acele doua persoane care au facut sesizare. Doar traim in Romania si este bine sa avem in vedere acest lucru.
Multumesc de raspuns. Totusi, pe langa dreptul de a face reclamatii nu avem obligatia de a verificam ceea ce reclamam/invinuim? Era suficient sa se citeasca legislatia, daca exista bunavointa...Referitor la demisie, sunt persoane care nu pot lucra sub presiunea stresului si a tracasarilor repetative. Daca este alcineva mai bun, locul e liber, nu?! Apropo dl consilier juridic, ma fascineaza speculatiile de genul "...ceva sa intamplat acolo, si nici seful lor nu a fost usa de biserica...."
Ultima modificare: Joi, 26 Mai 2016
ContSters53977, utilizator
Sincer si pe mine ma fascineaza speculatiile, dar opinia unui jurist consult este aparata in temeiul Legii nr. 514/2003

Art. 4
Consilierul juridic, in exercitarea profesiei, se supune numai Constitutiei, legii, codului de deontologie profesionala si prezentului statut al profesiei.

Art. 7
Relatia profesionala dintre consilierul juridic si beneficiarul serviciilor sale se bazeaza pe onestitate, probitate, corectitudine, confidentialitate si independenta opiniilor profesionale.

Art. 10
a) Activitatea profesionala a consilierului juridic se realizeaza prin:
consultatii si cereri cu caracter juridic in toate domeniile dreptului..etc.

Art. 11
Dreptul la opinie profesionala a consilierului juridic este garantat.

Este dreptul meu garantat prin statut, sa opinez ca uneori sunt si alte nelamuriri la mijloc.

O seara buna Dl.Director

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nota interna elidora elidora Pot refuza sa primesc o nota interna? Si poate juristul sa primeasca si atributii de casier incasator? Din lipsa de personal,o zi pe saptamana suntem ... (vezi toată discuția)
Confidentialitatea intre consilier si angajator ContSters20980 ContSters20980 Bine v-am regasit! Deschid acest subiect din cauza (sau poate datorita) deciziei CJUE in cauza AkzoNobel, pe care o puteti gasi aici ... (vezi toată discuția)
Lipsa calitatii de reprezentant al consilierului jurdic neinscris in ccj? ContSters40598 ContSters40598 Am citit...dar sincer nu mai stiu unde...ca, in urma sesizarii Baroului Brasov, CSM a efectuat niste controale la instantele din Brasov, verificand calitatea ... (vezi toată discuția)