avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... ajutor! ce fel de contract sa fac?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

ajutor! ce fel de contract sa fac?

Buna seara! Am si eu o mare dilema in elaborarea unui contract. Trebuie sa fac un contract intre o organizatie nonguverenamentala si biblioteca unei universitati prin care organizatia vrea sa vanda niste produse catre studenti. Pentru respectivul produs presedintele organizatiei detine drepturile de autor. Dorinta presedintelui este ca vanzatoarea de la biblioteca sa primeasca un comision de 5% din vanzarea produsului. Cum as putea sa ies din incurcatura asta? Ce contract sa fac ... de prestari de servicii sau vanzare cumparare? Sa fac contract intre persoana juridica si persoana fizica sau intre doua persoane juridice? Ar mai exista un centru cu acelasi profil al organizatiei care ar fi in cadrul universitatii respective, care are legatura cu biblioteca.#-o:help: . As putea sa fac un contract intre cele 2 centre? Ar trebui sa cer vreun acord universitatii?
Credeti ca ma puteti lumina si pe mine? Sincer nu vreau sa fac vreo gafa:">.
Mi-ar prinde bine niste sugestii... ca nu prea stiu de unde sa incep#-o.
Multumesc anticipat!!!
Cel mai recent răspuns: karrmen772004 , utilizator 11:25, 26 August 2009
Trebuie sa elaborati un contract de vanzare-cumparare ,dar pentru mai multa documentare exista o carte cu modele de contracte ,inclusiv CD.
Ar trebui facute 2 contracte , respectiv:
1--Contract de prestari servicii intre organizatia nonguvernamentala si universitate prin care universitatea pune la dispozitie biblioteca in vederea desfacerii cartilor respective catre studenti, serviciu pentru care urmeaza sa primeasca o suma de bani stabilita de dvs si dansii
2--Contract de comision intre organizatia nonguvernamentala si doamna bibiliotecara care se inregistreaza de catre dansa la administratia financiara si pentru care va plati 16% impozit din suma incasata drept comision (cei 5% pe care vrea presedintele dvs sa ii dea doamnei respective)
:D
Puteti elabora un singur contract cu trei parti contractante, organizatia, biblioteca si dl/d-na(vanzator), cu precizarea clara a obiectului contractului , drepturile si obligatiile partilor.etc

Biblioteca este cumparator? sau doar un intermediar al vanzarii?
Vanzatoarea este angajata bibliotecii sau va fi agent de vanzare platita prin comision in functie de vanzare, sau ?
Sunt foarte multe necunoscute pentru a putea intocmi un contract, sau chiar doua, fiecare conditie , termen, obligatie etc, are insemnatete in contextul dorit de parti. Va recomand sa nu folositi contracte tip, sau modele decat daca aveti cunostiinte juridice si le veti putea adapta intocmai situatiei dumneavoastra. Consultati un consilier juridic sau un avocat.
Multumesc mult de sugestii. =D> Intre timp mi-a mai venit o idee ... sa incerc cu un contract de distributie:hm: si sa fie un contract de distributie exclusiva pe o anumita zona. M-ai dati-mi un sfat :">?!Merge mai bine avand in vedere ca pot pune la adapost dreptul de autor?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum fac vanzare fara a prelua titlul de proprietate asupra produsului? raduq19 raduq19 Buna ziua, Va lansez o provocare de perspicacitate in legislatia comerciala :-) In ce conditii e posibila comercializarea de produse electronice pe baza ... (vezi toată discuția)
Contract de comision in vanzarea terenului andreea8913 andreea8913 Buna ziua In cazul in care sunt intermediar din partea cumparatorului in vanzarea unui teren, ca persoana fizica si realizam un contract de prestari ... (vezi toată discuția)
Comision platit de universitate marza_alexa marza_alexa Am o intrebare! O universitate de stat si o societate comerciala au incheiat un contract care are ca obiect organizarea de catre universitate a unor cursuri ... (vezi toată discuția)