avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contract de comision in vanzarea terenului
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contract de comision in vanzarea terenului

Buna ziua

In cazul in care sunt intermediar din partea cumparatorului in vanzarea unui teren, ca persoana fizica si realizam un contract de prestari servicii imobiliare, trebuie sa am un pfa, pentru ca vanzatorul sa-mi vireze comisionul? Exista vreo lege in acest caz, care spune ca pot fi intermediar si ca persoana fizica neautorizata?

Daca facem contractul in care este precizat totul ce suma trebuie sa vireze vanzatorul in final si taxele de impozit vor fi platite catre stat, trebuie sa primeasca el o factura sau este de ajuns contractul ca dovada ca a facut transferul? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 17:50, 27 Mai 2015
Este o activitate economica( poate ocazionala) dar este
Deci trebuie o forma de organizare:
Ori angajat la el...
ori conv civila
ori PFA la tine si factura catre el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor! ce fel de contract sa fac? karrmen772004 karrmen772004 Buna seara! Am si eu o mare dilema in elaborarea unui contract. Trebuie sa fac un contract intre o organizatie nonguverenamentala si biblioteca unei ... (vezi toată discuția)
Contract comision-casa de macat? cola cola persoana fizica neautorizata incheie contract de comision cu SA pentru vanzarea de butelii . Nu se utilizeaza casa de marcat desi se vinde catre populatie . ... (vezi toată discuția)
Ce documente ( factura, chitanta, bon fiscal..etc)emite o agentie imobiliara inregistrata ca pfa ? georgeta1963 georgeta1963 Am inregistrat o agentie imobiliara ca PFA. Pentru fiecare client - fie vanzator, fie cumparator-, intocmesc un contract de prestari servicii : unuia pentru ... (vezi toată discuția)