avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Ce documente ( factura, chitanta, bon ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Ce documente ( factura, chitanta, bon fiscal..etc)emite o agentie imobiliara inregistrata ca PFA ?

Am inregistrat o agentie imobiliara ca PFA.
Pentru fiecare client - fie vanzator, fie cumparator-, intocmesc un contract de prestari servicii : unuia pentru gasirea clientului care va cumpara proprietatea, celuilalt pentru a intermedia cumpararea.
O vanzare rezulta in urma multor vizite si contracte intocmite fara finalitate.
Cand finalmente clientul este gasit, emit o factura si o chitanta de incasare a comisionului.
Colegii mei folosesc alt mod de lucru, fiecare diferit ( unul contract prestari servicii plus bon fiscal, altii chitanta simpla, etc )
Care e modalitatea corecta de lucru ?

Georgeta Voicu
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 00:14, 5 Septembrie 2016
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fiind vorba de servicii prestate catre populatie, corect este bonul fiscal si, numai la cererea clientului, factura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa marcat tatiana1 tatiana1 daca o societate prestatoare de servicii elibereaza factura si chitanta pentru persoanele juridice cu care lucreaza in proportie de 98% dar are prestare ... (vezi toată discuția)
Prestari servicii in locatia clientului- bon fiscal sau chitanta? sibil sibil Firma mea se ocupa cu prestari servicii in locatia clientului(domiciliu, locatii inchiriate, etc.). Clientii sunt persoane fizice, de multe ori din afara ... (vezi toată discuția)
Factura cu bon fiscal, nu cu chitanta. Eduard Ciprian Slai Eduard Ciprian Slai Un furnizor, la facturile sub 100 euro, nu elibereaza chitanta, da bon fiscal ca dovada a platii. Chestia asta e corecta? Pot fi probleme cu anaf-ul? Ca am ... (vezi toată discuția)