avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general casa marcat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

casa marcat

daca o societate prestatoare de servicii elibereaza factura si chitanta pentru persoanele juridice cu care lucreaza in proportie de 98% dar are prestare servicii si catre populatie 2% are obligatia de a achizitiona casa marcat si sa elibereze bon fiscal catre populatie sau elibereaza tot factura si chitanta? Mentionez ca exista contract prestare serviciu si cu fiecare client persoana fizica.Daca da ,poate elibera bon fiscal si catre persoane juridice fara sa fie nevoie de chitanta?act normativ
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 21:43, 29 August 2009
Daca prestarile de servicii se fac la domiciliul clientului chiar daca e persoana fizica puteti face factura si chitanta.

Daca prestarile de servicii se fac intr-un punct fix atunci trebuie sa aveti casa de marcat. In acest caz puteti elibera bon fiscal persoanelor juridice fara sa fie nevoie de chitanta daca incasati factura pe loc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabile gicapas gicapas poti sa vinzi cu factura si chitanta unei persoane fizice ? (vezi toată discuția)
Facturi emise catre persoane fizice invatacel invatacel Buna ziua. Am o intrebare la dvs. Eu inchiriez garsoniere in regim hotelier si am multi clienti (majoritatea) persoane fizice. Pana acum am emis pt fiecare ... (vezi toată discuția)
Cum pot sã încasez bani fãrã casã de marcat? Irimescu_Damian Irimescu_Damian Am un SRL axată în primul rând pe prestări servici informatice (creare pagini web, depanare unități PC, consultanță achiziționare ... (vezi toată discuția)