avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Cum procedez pentru a da statul in judecata pentru ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Cum procedez pentru a da statul in judecata pentru conditiile din Penitenciar?

Buna ziua !
Va rog daca se poate sa ma ajutati cu cateva detalii ,care sunt pasii care trebuie urmati pentru a da statul in judecata, pentru conditiile din Penitenciare.
Cum trebie sa procedez ,la ce instanta sa ma adresez mai intai .
Si cum trebuie sa formulez documentul.
Va multumesc!
Astept raspunsul dumneavoastra.
Stimat forumist,

Exclusiv pentru condițiile materiale de detenție, evident, dacă mai sunteți deținut, puteți formula direct o aplicație aadresată Curții Europene a Drepturilor Omului.

În acest caz - accentuez, excepția nu este valabilă și în alte situații - Instanța din Strasbourg a constatat inexistența unui remediu eficient în dreptul român, de aceea nu este nevoie inițierea vreunei acțiuni în instanță, ca etapă premergătoare.

Cu stimă.
Buna ziua,

Initial instantelor din Romania, in functie de conditii (daca vi s-a asigurat numarul de metri patrati suficient, lumina naturala, spalare, hrana etc.).

Daca nu aveti castig de cauza cu siguranta veti fi despagubit de CEDO.

Din practica mea pot spune ca majoritatea dosarelor se castiga deja in fata instantelor din Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii detentie vladcoroiu vladcoroiu conform carui regulament se poate verifica conditiile de detentie din penetenciarele din Romania ,intrebare : cat este minim necesar in spatiul de cazare ... (vezi toată discuția)
Despãgubiri conditii de detentie vaymoka vaymoka am fost arestat timp de 45 de luni , iar ultimele 30 am stat la penit. focsani. dupa ce am iesit, in 8 apr., am depus plangere la judec. focsani impotriva ... (vezi toată discuția)
Procedurã inițialã cedo. lunga lunga Buna seara, as dorii sa aflu care sunt pasii ce trebuie urmati pentru a da tribunalul(sau statul roman), in judecata la CEDO? Am pierdut un proces, un recurs ... (vezi toată discuția)