avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cheltuieli administratia bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cheltuieli administratia bloc

Buna ziua. Doresc sa va expun problema cu care ma confrunt si va rog foarte mult daca ma puteti ajuta cu o parere. In luna Mai2015 am achizitionat un apartament intr-un bloc din Bucuresti cu programul Prima Casa. Am avut nevoie de adeverinta doveditoare ca acest apartament nu avea nici o datorie , pe care am primit-o de la vechiul propietar care este semnata si stampilata de Presedintele Blocului si de Administratorul respectiv , cum ca acest apartament nu ar avea nici o datorie si poate sa fie achizitionat. La un an respectiv mai 2016 sa aflu ca asociatia de propietari este datoare la Apa Nova in special cu o suma foarte mare de bani care se va imparti pe cele 4 scarii pe care le detine Asociatia la fiecare apartament in parte pentru a nu se opri apa . Astfel ca m-am trezit cu o datorie pe acest apartament achizitionat de un an de zile de 1000 de lei .Mentionez ca nu am fost informat de catre ADMINISTRATIE cand m-am mutat respectiv in septembrie 2015 de aceste sume, ci am aflat printr-o foaie pusa la avizier nesemnata si nestampilata. Pe langa aceste datorii exista datorii catre mai toti furnizorii (Rdet,Lift ,Enel ).Am formulat o cerere in care am solicitat informatii referitoare la cele intamplate si nici acum de 3 saptamani nu am primit raspuns,incearca sa ma evite si nu vrea sa raspunda. Cui ma pot adresa pentru a ma putea lamuri cu privire la problema de mai sus? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 06:43, 27 Mai 2016
Ati facut ce trebuia sa faceti daca cererea ati adresat-o presedintelui asociatiei.
Cei 1000 lei cu care v-ati trezit pe lista de intretinere nu constituie datoria apartamentului, astfel incat nu era necesar sa fiti anuntat. Poate doar moral de catre vanzator.

Situatia cu aceasta suma se trage, probabil, de la vreun administrator vechi care poate a delapidat din banii asociatiei si ulterior s-a constatat si datoria la furnizori, si lipsa banilor din casa, din banca, si s-a luat aceasta decizie ca fiecare proprietar sa faca un imprumut cu care sa poata fi platite datoriile catre furnizori, ca sa nu vi se opreasca utilitatile, urmand ca acesti bani sa vi se returneze mai tarziu cand se vor recupera de la cine i-a furat.
Cam asa ar trebui sa se intample lucrurile.
Sesizati Serviciul asociatii de proprietari din cadrul primariei.
Doscutati si cu vecinii si poate aflati amanunte. La conducerea asociatiei sunt aceleasi persoane care v-au eliberat adeverinta ori ati ales altii intre timp?
Ati participat la adunarea generala din primul trimestru al anului 2016? In adunarea generala se prezinta situatia financiara a asociatiei, se propun si adopta hotarari...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dat in judecată asociatia sau vechiul propietar? MF30 MF30 Buna ziua! Doresc sa vad daca pot fi lamurita cu privire la urmatoarea situatie? In 2015 m-am mutat intr-un apartament de 2 camera din Bucuresti ... (vezi toată discuția)
Cum platesc unii administratori intretinerea restantierilor GABRIELAMARIN GABRIELAMARIN datoriile catre furnizor neplatite la timp din diverse motive pot revenii locatarilor , care au achitat la vreme intretinerea?impotriva vointei acestora, ... (vezi toată discuția)
Apartament nou cumparat - obligatie plata restante crisadi crisadi buna ziua am cumparat un apartament prin \" Prima casa\" in iunie 2010. In fiecare luna imi vine la intretinere 25 ron - rata Radet. am intrebat ce este cu ... (vezi toată discuția)