avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Dat in judecată asociatia sau vechiul propietar?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Dat in judecată asociatia sau vechiul propietar?

Buna ziua!
Doresc sa vad daca pot fi lamurita cu privire la urmatoarea situatie?
In 2015 m-am mutat intr-un apartament de 2 camera din Bucuresti achizitionat prin Prima Casa .In 2016 ne-am trezit ca administratia are foarte multe datorii la furnizori si s-au impus prin adunari generale repetate achitarea de catre toti locatarii acelui bloc a restantelor catre diferiti furnizori (apa nova /romversis /enel etc) a unei sume impartite intr-un nr de rate egal catre toti propietarii . Nu s-a tinut cont ca suntem locatarii de un an in acel bloc. Mentionez ca cele datorii ale administratiei sunt din 2002. Iar din 2018 au inceput sa se puna si penalizari la acele esalonari .Eu doresc sa stiu ce ar fi mai bine sa fac ?

Sa dau in judecata asociatia pentru impartirea datoriilor acelea tinand cont de faptul ca sunt propietar nou? Sau nu se poate face , am inteles ceva ca se prescriu datoriile? SAU sa il dau in judecata pe vechiul propietar care sigur cunostea acest aspect (deoarece s-a gasit suma de 80 lei platita in contul unei esalonari facute catre apa nova). Mentoinez ca noi cand ne-am mutat am primit adeverinta semnata de administratorul asociatiei ca nu exista datorii ale apartamentului.Ne-ar ajuta acel document?


Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 26 Februarie 2018
MF30, utilizator
Cel mai recent răspuns: MF30 , utilizator 11:09, 26 Februarie 2018
Deci dupa 15 ani, vorba dvs. s-au trezit si furnizorii sa va actioneze in instanta... Este aberant, lasati-ii sa va actioneze in instanta si va garantez ca instanta le v-a respinge actiunea. Daca vreti va pot trimite o speta in acest sens si nu din 2002, ci mult mai aprope, din 2012!

1. Vechiul proprietar se poate apara cu adeverinta: la data eliberarii, nu avea restante;
2. Dvs. va puteti apara cu aceeasi adeverinta: la preluarea locuintei, apartamentul nu era grevat de debite;
3. Cand vor apare sume pe lista de plata cu aceste datorii istorice, faceti contestatie, in primele 10 zile de la afisare. Contestati sumele in baza adeveruintei eliberate de as. prop. si a faptului ca dvs. in 2002 efectuati serviciul militar in Delta...;
4. Adevaratii vinovati de acesta chestiune se fac conducerile as. prop. din toata aceasta perioada care au luat masuri impotriva restantierilor;
5. Adevarul este ca daca furnizorii va actioneaza acum in instanta, nu au voie sa va opreasca furnizarea serviciilor si utilitatilor, insa toti debitorii trebuie sa-si achite, la zi tot ce au de achitat la asociatie.
6. As. proprietari sa aiba mare grija cum efectuiaza platile la furnizori, adica sa nu achite facturi mai vechi de 3 ani!
Succes!
In primul rand va multumesc foarte mult pentru raspuns si doresc sa va intreb ce inseamna punctul 6 (ce inseamna sa nu achite facturi mai vechi de 3 ani? ) ca la aceasta asociatie asta se intampla -se platesc facturi si restante din 2002? Va multumesc anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati asociatie locatari nelusha nelusha Buna ziua! Ma confrunt cu o situatie despre care cred ca e cam nedreapta, ma intreb daca mi se pare doar sau am chiar dreptate. Locuiesc din 2010 intr-un ... (vezi toată discuția)
Repartizare sume fraudate in asociatie Draganleia Draganleia Buna seara, sunt membra unei asociatii de proprietari. Sunt debransata din 2002 de la termoficare si gaze si din 2010 de la apa canal In urma unei fraude a ... (vezi toată discuția)
Furt de proportie autor cunoscut: administrator de bloc cmariusstancu cmariusstancu Sunt membru intr-o Asoc de Propietari, 90 Ap. Introducere: :O am descoperit pornind de la un fluturas RADET primit in cutia de scrisori ca Adiministratorul ... (vezi toată discuția)