avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizatie de maternitate si crestere copil...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizatie de maternitate si crestere copil...

Sunt cadru didactic titular. Anul acesta scolar, 2008-2009, am beneficiat de concediu fara plata (dupa 7 ani de vechime la aceeasi unitate). Nu gasesc in Statutul cadrului didactic si unde am mai cautat daca voi mai putea primi indemnizatie de maternitate sau de crestere a copilului in aceste conditii. Auzisem ca in cazul meu, neplatind la stat nimic in anul in curs, s-ar putea sa nu primesc. Este adevarat? Am de gand sa-mi mai iau un an de concediu fara plata, pentru completarea studiilor post-universitare. Ce ma sfatuiti, ca sa pot beneficia de aceste indemnizatii?
Cel mai recent răspuns: Kitte , utilizator 17:02, 14 August 2009
Pentru a primi indemnizatia de crestere a copilului , trebuie sa aveti stagiu de cotizare de 12 luni consecutive.
Multumesc! Ce bine a prins lamurirea dvs!
Conditiile pentru a beneficia de indemnizatia pentru CIC sunt prevazute in OUG nr.148/2005.
Legea conditioneaza acordarea acestei indemnizatii decat de realizarea de venituri profesionale supuse impozitului pe venit in ultimul an , timp de 12 luni, anterioare datei nasterii copilului.
Ptin urmare, OUG nu prevede realizarea unui stagiu de cotizare de 12 luni.
Daca in perioada respectiva nu aveti alte venituri profesionale supuse impozitului pe venit, nu veti beneficia de indemnizatie.

Nu ati precizat daca sunteti insarcinta sau este un plan.
Daca vreti sa beneficiati de indemnizatie, reveniti la scoala - norma redusa - sau angajati-va in alta parte (platiti dvs contributiile daca este cazul) sau faceti un contract cu o companie de asigurari ca si consultat financiar.
Trebuie sa aveti un venit profesional pentru indemnizatie.
Faptul ca sunteti profesor titular si aveti vechime de 7 ani nu este relevant cat timp aveti concediu fara plata.
Fara plata = fara venit = fara indemnizatie.
Ultima modificare: Vineri, 14 August 2009
Kitte, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara indemnizatie liviagrig liviagrig Stimati specialisti, Sunt profesor titular cu o vechime de 7 ani in invatamant. In acest ultim an scolar (pana la 31 aug) sunt in concediu fara plata. Intre ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru crestere copil prichindutza prichindutza sunt insarcinata in 2 luni si sunt angajata de 1 an,dar pe perioada determinata(tin locul unei mamici care este in concediu de crestre copil.Ar trebui sa se ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de indemnizatie? alcida20 alcida20 buna, tocmai am aflat ca sunt insarcinata si am o intrebare: am lucrat timp de 1 an si jumatate la o firma, mi-am dat demisia, am plecat din tara si dupa 6 ... (vezi toată discuția)