avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune, posibil testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune, posibil testament

buna ziua as avea si eu o intrebare .....tatal meu a murit cu o luna in urma ....eu sunt in italia la lucru ....am auzit dar nu am vazut ca tatal meu a facut un testament pentru sora mea ...nu stiu ce si cum ....intrebarea mea e poate sora mea sa faca succesiunea fara mine '''?precisez ca nu ne intelegem bine ...si nu cred ca m-ar anunta ..multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 20:33, 30 Mai 2016
Nu, doar daca ea si martorii care sunt chemati la notar declara ca a fost singurul copil.
Mergeti la Consulat in Italia si dati o declaratie de acceptare a succesiunii tatalui. Va trebuie CI sau pasaport, certificatul dvs de nastere si cel de deces al tatalui, asa nu are cum sa va sara de la succesiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune Shaiya Shaiya Tatal meu a decedat in urma cu putin timp, mai exact pe 1 octombrie 2020. In ultimii ani nu am avut o legatura foarte stransa. As dori sa stiu cum pot afla ... (vezi toată discuția)
Testament, succesiune sau pãcãlealã carpinisan carpinisan Bună ziua, Mă numesc Elena şi vreau sa vă rog să mă lămuriţi în soluţionarea unei probleme: socrul meu a murit de 8 luni, soţul meu mai are o ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire din partea copiilor aflati in strainatate mugurelu mugurelu Ion moare. La mostenire vin sotia si 3 copii dintr-o casatorie anterioara a acestuia. Un copil se afla in tara, doi in strainatate. Copii sunt de acord sa ... (vezi toată discuția)