avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate curge apa de la vecinul
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

curge apa de la vecinul

buna ziua, scriu aici pentru ca am o problema si nu stiu unde as putea sau cum sa o rezolv. din bunatate i am permis accesul unui instalator pentru a monta niste tevi de apa vecinei de deasupra. instalatorul facand treaba de mantuiala nu stiu cum ia montat revile ca acum imi curge apa de sus. ea nu vrea sa rezolve problema deoarece si a pus gresie faianta si numai sparge ca a dat o groaza de bani. cu ea nu se poate discuta nu da drumu ;la usa cea de la asociatie sunt prietene si nu rezolv nimic nici cu ea. de aceea va rog sa ma ajutati cu un sfat idee unde sa pot apele sunt hotarat sa merg departe chear sa o dau si in judecata. multumesc mult (imi cer scuze daca am postat unde nu trebuie)
Ultima modificare: Vineri, 27 Mai 2016
yo_uls18, utilizator
Cel mai recent răspuns: yo_uls18 , utilizator 11:46, 28 Mai 2016
Initial sesizati oficial reprezentantul legal al asociatiei de proprietari care detine autoritatea si competenta sa verifice situatia,sa aplice disp L nr 230/2007 cu scopul identificarii statutului instalatiei care este responsabila
Poate sa fie vorba despre partea comuna de instalatie si raspunde asociatia de proprietari sau poate sa fie de vina partea individuala si raspunde proprietarul
In cazul dv deoarece proprietarul a solicitat sa instaleze tevile prin proprietatea dv,inseamna ca acesta este responsabil pentru calitatea lucrarii si eventualele prejudicii cauzate proprietatii dv
Art. 14. - Proprietarul este obligat să menţină proprietatea sa individuală, apartament sau spaţiu cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă, în stare bună, pe propria cheltuială. Niciun proprietar nu poate încălca, afecta sau prejudicia dreptul de proprietate comună sau individuală a celorlalţi proprietari din condominiu.
Art. 15. - Cu un preaviz de 5 zile, proprietarul este obligat să accepte accesul în apartamentul sau în spaţiul său al unui delegat al asociaţiei, atunci când este necesar să se inspecteze, să se repare ori să se înlocuiască elemente din proprietatea comună, la care se poate avea acces numai din respectivul apartament sau spaţiu. Fac excepţie cazurile de urgenţă, când accesul se poate face fără preaviz.

Art. 17. - Dacă proprietarul unui apartament ori spaţiu sau oricare altă persoană care acţionează în numele său provoacă daune oricărei părţi din proprietatea comună sau unui alt apartament ori spaţiu, respectivul proprietar sau respectiva persoană are obligaţia să repare stricăciunile ori să plătească cheltuielile pentru lucrările de reparaţii.
Art. 18. - În cazurile în care în clădirile de locuinţe unul dintre proprietari sau chiriaşi împiedică, cu bună-ştiinţă şi sub orice formă, folosirea normală a clădirii de locuit, creând prejudicii celorlalţi proprietari ori chiriaşi, după caz, proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instanţei să hotărască măsurile pentru folosirea normală a clădirii, precum şi plata daunelor.
am facut si poze am listat si legile/articolele sunt dispus sa merg pana la capat chear sa o dau si in judecata pentru tupeul si nesimtirea care o are. multumesc mult pentru raspuns sper sa rezolv ceva pentru ca cu oameni ca astea doar asa poti rezolva dandu i in judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatii parti comune cu afectarea proprietatii migaste migaste sunt administrator la un bloc si ma confrunt cu urmatoarea situatie: avand probleme cu instalatia pe verticala la apa, parte comuna, am chemat un instalator sa ... (vezi toată discuția)
Cine achita daunele din apartamentele locatarilor? nofret nofret Daca se sparge teava de apa rece ori calda din peretele de la baie, stiu ca eventualele costuri pentru inlocuirea acesteia revine administratiei de ... (vezi toată discuția)
Suportarea cheltuielilor pentru schimbare tevi comune laura76c laura76c Buna ziua, Asociatia de proprietari a hotarat sa schimbe tevile comune de apa din bucatarie. Pentru asta trebuie sa sparga peretele, faianta etc. . ... (vezi toată discuția)