avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Export fructe UE
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Export fructe UE

Buna ziua,
Daca posed atestat de producator si carnet de comercializare pot vinde unei firme din Germania ciresele, prunele si nucile din livada proprie?.
Cirese 150 kg, Prune aprox. 500-600 kg, nuci 100-120 kg.
Transportul este asigurat de firma din Germania.
Daca nu, v-as ruga sa-mi spuneti de ce acte as avea nevoie.

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:22, 2 Iunie 2016
Trebuie sa aveti o firma prin care sa desfasurati o activitate de genul acesta. Ok sunteti producator aveti actele in regula dar trebuie sa intelegeti ca faceti comert in UE cu celelalte state membre.
Cel mai bine un SRL si este ok. Cum spune romanu: nu te ma idoare capu'

Multumesc.
Daca posedati atestat de producator si carnet de comercializare, puteti vinde oricui, inclusiv unei firme din Germania.

Totusi, trebuie sa va inscrieti in Registrul Operatorilor Inracomunitari (ROI) daca vanzarile depasesc 10000 euro/an calendaristic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasi dupa infiintarea firmei astterx astterx Buna ziua Saptamana trecuta am incheiat cu actele la ONRC si am primit certificatul de inregistrare, certificatul constatator si hotararea tribunalului. Am ... (vezi toată discuția)
Pot lucra in germania cu pfa romanesc? mifotea mifotea Salut, tocmai mi-am facut un PFA, vreau sa merg in Germania pentru a colabora cu un unchi in domeniul spectacolelor. Mai exact montari de scene de concert si ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de un sfat legat de o problema cu un importator direct si exclusiv ! Achimitom04 Achimitom04 Problema mea este urmatoarea : - obisnuiam sa comand suplimente nutritive ( vitamine, omega 3 etc) de pe un site din SUA ( un depozit mai mare) . La un ... (vezi toată discuția)