Problema mea este urmatoarea :
- obisnuiam sa comand suplimente nutritive ( vitamine, omega 3 etc) de pe un site din SUA ( un depozit mai mare) . La un moment dat am vazut pe un site de vanzari ca existau persoane care comercializau diverse suplimente si am postat si eu cateva anunturi ca vand anumite suplimente, sau mai degraba ca as putea aduce intrucat se specifica , virgula, ca perioada de livrare este de 14 zile si se percepe un avans.
- am primit un mail in urma unei licitatii in care cel care a licitat a zis la sfarsitul mailului ( un mail de yahoo) ca este inspector cutare, nu a specificat din partea carei institutii si mi-a spus ca anumite societati au facut o sesizare pentru user-ul meu de pe site-ul respectiv conform carora ele sunt importatori directi si exclusivisti a celor 2 brand-uri , ca eu nu apar in listele de subcontractori si vand aceasta marfa ilicit.( fara societate comerciala,acte de provenienta, autorizatie de punere pe piata, Aviz sau Notificare Farmacologica, etc...)
- ei nu aveau alte date decat cele specificate in anunt, eu am spus in anunt ca ofer factura si garantie de la vanzatorul initial, si marfa puteam sa o vand la o adica printr-un magazin sau o firma a unor cunostinte.
- le-am specificat in raspuns ca nu am avut intentia sa intru in conflict cu nimeni, am postat doar cateva suplimente care nici nu existau toate,cum posteaza si altii pe diverse forum-uri, ca am doar o cutie de ulei de peste si un tratament natural pt. stomac pe care nu le voi mai comercializa daca nu e ok.
- au cerut numele depozitului pentru a verifica normele de punere in vanzare pe piata din Romania , le-am trimis. Am vorbit si eu cu depozitul, ei au contracte cu toate brandurile si mi-au zis ca ei livreaza in Romania, nu au o problema in a vinde catre Romania.Produsele se trimit cu factura si sunt in garantie.
- le-am mai spus ca eu nu am vandut absolut nimic (ceea ce e perfect adevarat) si ca in momentul in care prin primul mail mi s-au cerut datele firmei am inchis tot pe site-ul respectiv, am sters toate produsele si am inchis contul.
- despre cei care au contract exclusiv nu stiu prea multe, doar o discutie asemanatoare am gasit pe net si o reproduc "Exclusivitate inseamna pur si simplu ca el a semnat un contract cu producatorul prin care producatorul ii garanteaza ca nu mai exporta catre altcineva din aceeasi tara. Doar nu i-a dat exclusivitate statul prin lege... e un contract comercial intre el si producator, tu n-ai nici o treaba cu ala. Daca producatorul nu a pus o clauza in contractul cu importatorul unic din State prin care sa nu il lase sa vinda in afara Statelor Unite, ala e liber sa vinda cui vrea el, inclusiv unei firme din Romania "
- mi s-a mai comunicat ca " In cazul dumneavoastra ancheta de verificare se va face pentru brandurile: ................ dupa cum ne-a fost comunicat de catre Agentia de Investigatii Media." Nu cunosc activitatea acestei agentii si nu am gasit prea multe despre ea.
- la sfarsitul primului mail mi s-a comunicat " Daca se gaseste o cale satisfacatoare de solutionare a sesizarii, nu este nevoie de intreprinderea altor actiuni ulterioare. " iar la sfarsitul celui de-al doilea mail dupa ce mi se specifica ce v-am scris mai sus s-a incheiat cu " Daca ati achizitionat aceste produse pentru uz personal va rugam sa ramana asa, alfel veti fi pus in situatia de a raspunde in fata legii."
Le-am raspuns vineri ultima data cand am dat adresa depozitului ceruta pentru verificarea normelor de punere in vanzare a produselor in Romania , le-am explicat ca nu am stiut ca e ceva gresit si ca am sters tot, etc De atunci inca nu am primit un alt mail.
As vrea din suflet sa rog pe cineva in domeniu sa-mi spuna cum ar trebui sa procedez in continuare, ce inseamna acea ancheta a agentiei de investigatii media, cu ce urmari se poate solda si cum as putea rezolva totul pe cale amiabila , adica acea cale satisfacatoare de solutionare care sa nu aiba alte urmari, cum s-a precizat in primul mail primit de la ei.
Multumesc anticipat celor care-si vor rapi din timpul lor sa ma ajute cu un sfat.
Cel mai recent răspuns:
Achimitom04 , utilizator
15:19, 21 Ianuarie 2012