avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Probleme cu firma de recuperat TVA extern
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Probleme cu firma de recuperat TVA extern

Buna ziua,
Am detinut o firma de transport in Romania. Firma este in acest moment radiata. In anii de functionare, am avut contract cu o firma de logistica din Belgia, care imi asigura cursele si cardurile de motorina pentru masini. De asemenea, am avut contract cu o firma care imi recupera TVA-ul extern. Masinile alimentau atat in Belgia, cat si in Luxemburg sau Franta. Firma de logistica imi factura total motorina, pretul net+tva. Precizez ca factura era pe firma belgiana (numita casa de logistica).
De curand, am fost contactata de firma care imi recuperase TVA-ul si care m-a informat ca in urma unor controale ale finantelor belgiene, unele facturi din 2013-2014 nu au fost ok si trebuie sa le restitui lor sumele recuperate. Specific ca facturile pe motorina au fost facute si predate catre mine de firma de logistica cu care lucram si eu le trimiteam la firma recuperatoare de TVA, pentru recuperare. Ei imi spun sa le returnez banii (pe care nu-i mai am si care sunt destul de multi) si dupa sa ma judec cu firma de logistica, sa-mi recuperez banii.
Acum intreb...ce se intampla in acest moment, daca eu nu am de unde sa le dau acesti bani? Ce mi se poate intampla? Firma nu mai exista. Iar alte bunuri nu am, in afara de a fi asociat la o alta firma.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 09:41, 28 Mai 2016
Teoretic este un litigiu intre profesionisti. In plus inteleg ca eroarea de facturare a apartinut unei alte societati. Din moment ce firma dvs. este radiata, nu cred ca va poate fi afectat patrimoniul personal cumva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refacturare carburanti rusflorentina2007 rusflorentina2007 Suntem firma de transport, camioanele noastre sunt in Belgia si folosesc pentru alimentare cardurile belgiene. La sfirsitul lunii factureaza carburantii cu ... (vezi toată discuția)
Factura externa motorina mihaela2513 mihaela2513 Am primit o factura externa de motorina (alimentare din mai multe tarii din Europa) si aditivi,pe care am urmatoare situatie : -factura este emisa cu tva, ... (vezi toată discuția)
Plata tva in vama prin comisionar vamal (reprezentant vamal) liliana10 liliana10 Buna ziua, Am urmatoarea problema: O firma din BE aduce din Ucraina in Romania un bun care urmeaza a fi pus in libera circulatie pe teritoriul ... (vezi toată discuția)