avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inregistrare audio in sectia de politie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inregistrare audio in sectia de politie

Luni ma duc la politie pt. a depune o plangere prealabila pt. infractiunea de amenintare. Pot sa inregistrez audio conversatia cu politistul sau sa ma duc cu un martor dupa mine? As vrea ca martorul(la conversatia cu politistul) sa poate asista la toate conversatiile mele cu organul. Idee e ca poate politistul nu vrea sa-mi inregistreze plangerea sau cine stie ce piedici imi depune.

Care e intreaga procedura pentru o astfel de plangere? Intru in sectie, imi da politistul un formular sau il completez eu de mana? La sfarsit primesc un numar de inregistrare? Cum pot monitoriza starea plangerii?
Formulati plangerea si apoi mergeti sa o depuneti la politie sau parchet, daca plangerea indeplineste conditiile de fond si forma prevazute in cpp, nu veti avea probleme.
Nu prea va inteleg, dv. suspectati politistul? el este neutru si functioneaza ptr. apararea drepturilor cetatenesti, a legislatiei, etc. Cf. juramantului depus de acesta/acestia. faceti plangerea in scris(scrieti cat doriti dv.) anexati dovezi, enumerati martori, fapte si date si i le prezentati, acesta le va inregistra in registrul special acestui lucru, apoi asteptati cel putin 4 luni, ulterior veti fi chemat dv., martorii, alte persoane, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Șantaj si abuz? George Copos George Copos Am stat o perioada la un om in chirie care îmi făcea avansuri zilnic, îmi vb urat și toate astea le făcea și prietenilor ce veneau la mine în vizita. Ce ... (vezi toată discuția)
Inregistrare video furt cu camera de supraveghere in spatiu privat ... aidu aidu Inregistrare video furt cu camera de supraveghere in spatiu privat Persoana vatamata a surprins savarsirea unui furt din propria casa cu camera proprie de ... (vezi toată discuția)
Proba in proces andreiutza_l andreiutza_l Buna ziua, am o intrebare ...cumva in instanta este acceptata ca proba intr-un proces si o inregistrare audio? Trec printr-o situatie in care cineva vrea sa-mi ... (vezi toată discuția)