avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu minor, mama plecata in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu minor, mama plecata in strainatate

Sunt divortat, am hotarare pentru program de vizita, custodie comuna, am dat in judecata mama pentru ca a plecat in strainatate si a lasat minorul la mine fara sa vina sa il mai ia conform programului de vizita, minorul fiind incredintat ei spre crestere si intretinere, mama s-a intors in tara, am lasat minorul in cresterea mamei conform hotararii judecatoresti( chiar daca ea a fost plecata si a trebuit sa schimb gradinita in sectorul in care locuiesc)...am termen pentru ca am solicitat instantei reincredintare minor in luna iunie 2016
, problema este ca mama a plecat din nou si a lasat copilul la mine, am sanse sa castig reincredintarea minorului daca mama a plecat din nou si minorul este la mine spre crestere ???
Va multumesc pentru sfaturi si apreciez din suflet implicarea dumneavoastra.
Ideea este ca eu am intentat proces pentru stabilire domiciliu minor la domiciliul meu, pensia de intretinere platita de catre mama deoarece aceasta a plecat si a lasat fetita la mine, pe 7 decembrie 2015 am depus documentele si ea a sosit in tara pe 6 decembrie 2015 :D ...apoi a depus intampinare prin care a sustinut lucruri total neadevarate, ceea ce am si rugat instanta prin intampinare ca sa se probeze si argumenteze ceea ce parata a declarat.
Acum a plecat in strainatate din nou, a lasat fetita la mine si avem termen pe 10 iunie, iar la cererea initiala am cerut si judecarea in lipsa.Din tot sufletul ma rog sa hotarasca instant ceva, pentru ca nu pot sa stau asa cu copilul, cu domiciliul in alta parte , gradinita la fel, cat despre plata pensiei de intretinere de catre mama, instant mi-a spus sa ai dau adresa din strainatate, ceea ce nici atunci si nici acum nu am de unde sa o stiu !!!Principalul obiectiv este stabilirea domiciliului si parasirea tarii impreuna cu minora :) .
Mergeți în instanță și faceți probele necesare: acte (puteți depune și email-uri, martori, interogatoriu, audierea minorei (dacă instanța consideră necesar și util), anchetă socială.
Dacă vă apărați bine nu veți avea nici o problemă.
Daca a lasat copilul si vrea sa se stabileasca domiciliul minorului in strainatate e posibil sa castige ea procesul.
Nu avea cum sa iasa cu copilul din tara si trebuia sa il lase la tata...

Daca nu rezulta ca a abandonat copilul poate castiga ea procesul.

Depinde ce acte are in strainatate.
Ultima modificare: Luni, 30 Mai 2016
Admin, administrator
Buna ziua, am cateva intrebari care nu imi dau pace :) .
Domnule Lascoschi, pe ce va bazati cand spuneti ca este posibil ca mama sa ia copilul in strainatate ??
-Exista o hotarare irevocabila si definitiva a instantei care in urma intelegerii dintre parti a fost data, custodie comuna asupra minorului.
-Domiciliul minorei sa fie la mama in Bucuresti sector 3, eu sa platesc pensia de intretinere si totodata s-a stabilit si un program de vizita .
-Mama a parasit in repetate randuri tara si a lasat copilul la bunici, gradinita a frecventat-o cu intreruperi din 4 luni a mers 2 luni adunate.
Va sustineti punctul de vedere in eventualitatea incheierii unui contract de munca in strainatate a mamei ??
Cum ramane cu programul de vizita al tatalui ??? iar la custodia comuna cum ramane cu responsabilitatile si drepturile celuilalt parinte???
As aprecia sincer un raspuns pertinent, la obiect si poate un exemplu din vasta dumneavoastra experienta .
Multumesc !!!

Instanta de judecata poate dispune stabilirea locuintei copilului minor in strainatate, dupa efectuarea unei anchete psihosociale, prin comisie rogatorie interntionala.

Pensia de intretinere este platita raportat la venitul net realizat, plafonul maximal stabilit de Codul civil in vigoare fiind de 25 % din acest venit.

In situatia in care debitorul obligatiei legale de intretinere nu presteaza nicio activitate remunerata , pensia va fi raportata la salariul minim pe economia nationala si statul unde acesta locuieste in mod obisnuit.

Pensia de intretinere poate fi platita intr-un cuantum fix sau poate fi stabilita in cota procentuala.

Obligatia legala de intretinere poate fi realizata si in natura, daca exista un acord intre soti, in acest sens, sau daca exista o dispozitie a instantei de judecata.

De asemenea, se poate remite o suma de bani globala, cu titlu de pensie de intretinere.



.

Alte discuții în legătură

Divort minori, mama plecata in strainatate, copilul ramas in tara ciorba ciorba In urma divortului, custodia a ramas comuna iar domiciliul minorului la mama.Mama a plecat in strainatate si a lasat copilul la mine . Ce actiune trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Divort cu copil minor, custodie comuna cu domiciliul la parintele care a parasit tara. ciorba ciorba Sotia a divortat de mine, avem un copil minor iar hotararea judecatoreasca definitiva este cu domiciliul fetitei la mama si custodie comuna. Mama a parasit ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor, custodie comuna, stabilire domiciliu in strainatate ciorba ciorba In urma divortului, instanta a stabilit custodie comuna asupra minorului, cu domiciliul la mama, in sectorul 3.Mama a plecat anul trecut si anul acesta in ... (vezi toată discuția)