avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Furt de identitate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Furt de identitate

Buna seara, recent am vrut sa fac un credit si am aflat ca altcineva a facut un credit pe numele meu. Banca la care am fost , nu ii aparea la ce sucursala a emis creditul, in schimb am dat email la biroul de credit cu C.N.P-ul meu. In sfarsit mi-au raspuns si datele de acolo nu corespund cu cele din buletin. Numele e umpic eronat, adresa nu e a mea, doar c.n.p-ul. Am aflat cine la emis dar la cine a ridicat creditul e trecuta o societate. Intre timp am facut plangere la politie, mi-au spus ca asa ceva este infractiune, si sucursala emitenta trebuie sa ma contacteze sa lamurim cu contractul si sa imi spuna persoana care l-a luat,cum, si de unde.
Iar acum intrebarea mea este. Pot da in judecata societatea care a emis creditul fara dovezi clare asupra cui i-l ofera?
Pot da in judecata societatea care a luat creditul?
Pot da in judecata persoana care a folosit societatea pentru a obtine o adeverinta de venit ca sa obtina creditul?
Avand in vedere ca eu la ITM sunt trecut cu locul meu de munca actual, in niciun caz nu la societatea X, si mai specific ca am 20 de ani si este primul meu job.
As avea castig de cauza daca ma implic in proces? Ce despagubiri pot cere pentru daunele provocate(financiare/materiale)?
Vorba unui prieten de al meu "ba frate,daca facea o crima si te baga pe tine la inaintare,ce se intampla"
Am aflat si ca e un card de cumparaturi.
Deja am adunat foarte multe probe pe cont propriu pentru un posibil proces si daca e nevoie voi incerca sa imi permit si un avocat.
Va rog din suflet sa imi dati un sfat, chiar nustiu mai mult de atat, m-am informat si am umblat unde am stiut eu mai bine, sunt pe cont propriu si nu am la cine apela.

Multumesc anticipat !
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Mai 2016
StefanW, utilizator
Cel mai recent răspuns: StefanW , utilizator 20:24, 30 Mai 2016
In acest caz este de vina atat societatea care a eliberat adeverinta, persoana care a folosit datele dvs. cat si banca care a dat creditul. Este o situatie destul de grava si parerea mea este sa actionati in judecata partile implicate. Consultantul de credite care a intocmit dosarul este vinovat pentru verificarea documentelor false aduse de catre client.
Ultima modificare: Luni, 30 Mai 2016
Floarea Cring, Consultant credite si finantari
Deci cu plangere la politie si actionat in instanta?
Da, pentru ca procedeaza si cu alte persoane la fel.
Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu banca rohag rohag In luna iulie 2012 un angajat a primit o adeverinata de salariu pe un formular standardizat al bancii,pentru obtinerea unui card de cumparaturi-conform ... (vezi toată discuția)
Card nesolicitat dumiras dumiras de curand am primit o instiintare de la o banca precum ca , contul aferent unui card de debit emis pe numele meu a devenit inactiv , totodata sa actualizez si ... (vezi toată discuția)
Problema credit banca UKO UKO Buna ziua. Am refinantat un credit de la banca \"X\" la banca \"X1\" - aceeasi banca, alta sucursala. Dupa 1 si 1/2 ani m-am trezit ca nu au inchis contul pe ... (vezi toată discuția)