Buna ziua.
Am nevoie de un sfat. Discretionar, angajatorul face presiuni pt incheierea contractului de munca. Motive pt concediere (conf contract de munca) nu are. Dreptul meu de demisie (tot conf contract de munca) este de 45 de zile. Inteleg sa renunt (asa vreau) la o parte din aceste zile si sa inchei incepand cu 01 iunie. Stiind insa destul de multe (ref respectarea drepturilor angajatilor in firma - neplata ore suplimentare, neplata diurne, bonusuri taiate discretionar...etc) as dori sa stiu daca imi pot conditiona (imi pot formula demisia cu anumite conditionari).
Asta stiu si inteleg. Intrebarea mea are o alta directie. EU vreau data de de 01 iulie. Cum pot formula astfel incat acest termen sa nu fie scurtat discretionar de catre angajator? Altfel, cum am spus, sa gasesca motiv pt concediere.
CERERE DE INCETARE A CONTRACTULUI DE MUNCA
DE COMUN ACORD la 1 iulie 2016
Catre SC x SRL
Subsemnata ... va solicit incetarea contractului meu individual de munca nr ..., de comun accord, conform art. 55 lit. b din codul muncii, incepand cu data de 1 iulie 2016.
Mentionez ca, in cazul in care veti respinge cererea mea incetarea a contractului de comun accord cu data de 1 iulie, prezenta nu reprezinta demisia mea din cadrul societatii.
Buna ziua. Va rog, am inca o intrebare: e corect dpdv legal ca angajatorul sa publice postul ca disponibil in conditiile in care nu exista inca cerere de incetare cim ori demisie, mai mult, eu sunt in concediu medical?
Decizia mea e luata, ma macina insa incorectitudinea manifestata.
Pe perioada incapacitatii temporare de munca a unui salariat, angajatorul poate dispune angajarea unei alte persoane cu c.i.m. pe durata determinata.
Art.83 C.mun.
Contractul individual de munca poate fi incheiat pentru o durata determinata numai in urmatoarele cazuri:
a) inlocuirea unui salariat in cazul suspendarii contractului sau de munca, cu exceptia situatiei in care acel salariat participa la greva;
...
Art.50 C.mun.
Contractul individual de munca se suspenda de drept in urmatoarele situatii:
...
b) concediu pentru incapacitate temporara de munca;
....
Demisie
napoleonul
Buna!
Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie: doresc sa demisionez la zi cu acordul partilor, art.55 lit.b Codul Muncii; dar din cate demisii au fost ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz
elena69
Va rog frumos sa-mi aratati si mie un model de demisie fara preaviz . Eu sant pana pe data de 10 . 01 in concediu de maternitate , pentru ca nu am cu cine sa ... (vezi toată discuția)