avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Ce trebuie sa fac daca in urma decesului ambilor parinti, nu am facut succesiunea, fratele meu nu vrea sa imparta cu mine casa si bunurile?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 14:40, 30 Mai 2016
trebuie dezbatuta succesiunea. Daca nu se poate pe cale amiabila la notar (inteleg ca fratele nu doreste acest lucru), va trebui sa dezbateti succesiunea in instanta
El poate sa nu vrea dar legea il obliga sa vrea si sa imparta masa succesorala conform legii..

In astfel de cazuri mostenirea se imparte prin instanta de judecata.

Oricare dintre mostenitori are dreptul sa deschida succesiunea.
Instanta poate decide si felul in care se imparte o casa cu teren cu tot?
Instanta este cea decide modul de impartire al masei succesorale.

Daca mostenitorii nu se inteleg amiabil atunci se face o expertiza tehnica si hotaraste, X ia 200 mp in stanga, Y ia 200 mp in dreapta, X ia bucataria, Y ia toaleta din fundul curtii si tot asa.
Sau poate decide, X sa ii plateasca o sulta lui Y pentru partea lui sau se vinde tot si se impart banii "frateste".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

succesiune - buna ziua, tata a fost recasatorit cu o femeie, in noiembrie ... moisetdo moisetdo Buna ziua, Tata a fost recasatorit cu o femeie, in noiembrie 2020 el a murit, in aprilie 2021 a murit si ea.Tata i-a facut donatie pe tot ce detinea din ... (vezi toată discuția)
Testament - bună seara! am o întrebare va rog, despre un testament. În ... mamarina mamarina Bună seara! Am o întrebare va rog, despre un testament. În testament spune asa : ----- Se va împărți 1/2 în părți egale, atât imobilul cât și ... (vezi toată discuția)
Mostenire si partaj cu probleme haralambie haralambie Speta este urmatoarea: doi mostenitori X si Y, frati. Mostenirea un teren de 1000 mp si o casa de 80 mp. Y vrea sa vanda partea lui, X nu vrea. Casa nu se ... (vezi toată discuția)