avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Casare
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Casare

Buna ziua, in 22,04,2013 am cumparat un mixer de pe site-ul Emag , aflat in termenul de garantie s-a defectat de 2 ori. Prima data a fost reparat gratis , iar a doua oara mi s-a cerut sa platesc piesa, fiind tot in garantie. Am refuzat plata reparatiei si .... mixerul a ajuns tot in service. Azi am sunat ca doresc sa mi se repare si raspunsul a fost.......mixerul a fost casat. Mi s-a spus sa le trimit pe mail in 15 zile daca mai doresc mixerul , contra cost nu-L doream. Dar de ce nu mi s-a spus ca in 90 de zile va fi casat ? Au avut acest drept fara sa ma informeze ca il vor casa ? Exista vreo lege in sensul asta ? Pt ca ei nu au baza legala , nu m-au intrebat si l-au casat . Multumesc.
Cititi cu atentie ce scrie in certificatul de garantie,poate gasiti acolo raspunsul. Eu nu am auzit pana acum de termenul de casat daca e in garantie produsul.Daca nu se mai putea repara trebuia inlocuit cu altul dar gratis nu pe bani.
L-au casat dupa ce s-a terminat garantia si eu nu vroiam sa platesc piesa . Dar nu m-au anuntat de procduta de casare. Mixerul a costat 310 ron , daca mi se spune evident nu doream casarea produsului si plateam piesa.
Faceti o plangere la Protectia Consumatorului.Stiu ca mai nou reparatia trebuie facuta in termen de 15 zile Cate zile vi l-au tinut la service?
Am facut sesizare la ANPC si am primit banii pe produs , dupa 2 ani , editat
Ultima modificare: Luni, 11 Iulie 2016
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Telefon in garantie - schimbat piesa defecta cu piesa veche xciprian xciprian Buna ziua, In urma cu 3 saptamani am predat in magazinul unui operator de telefonie mobila telefonul meu defect, dar in garantie, spre a fi trimis in ... (vezi toată discuția)
Produsul neraparat in 15 zile - am dreptul sa cer inlocuirea acestuia cu unul nou? Andrei_Dan_S Andrei_Dan_S Salutare, am o situatie legata de un produs defectat si trimis in service, care in prima faza mi s-a transmis ca pisele pentru reparatie vor ajunge in data ... (vezi toată discuția)
Inlocuire piese laptop fara garantie anamaria1234 anamaria1234 Buna tuturor, Recent am varsat lichid pe laptopul meu si l-am dus imediat la servicceul autorizat X din Bucuresti. Acestia mi-au comunicat ca anumite ... (vezi toată discuția)